reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Testy owulacyjne

masarka
to ja też muszę poprzytulać się pod koniec cyklu ...
ale śluz mam właśnie teraz :/

To przytulanki zacznij wczesniej :tak: ja coraz bardziej podejrzewam, ze to wszystko nie jest wcale takie na jakie wyglada, wiec moze po prostu zle obliczamy a Nasz organizm bawi sie z Nami w ciuciubabke :baffled:

reklama
Takie przesunięcia mogą być jednorazowe. Ja mam jeszcze szał hormonów po ciąży i dlatego owu przychodzi kiedy chce...

dlatego ten monit będzie teraz potrzebny
żeby zobaczyć czy mam owu i kiedy
no i ewentualnie stymulować żeby było w ogóle

Witam Was, moje pytanie dotyczy mikroskopu owulacyjnego. W 14 dniu cyklu wyszly paprotki wskazujace na owulacje, w miedzyczasie kropki jak w okresie nieplodnym, dzis jest 20 dzien cyklu i ponownie widac paprotki. Staramy sie z mezem o dzidziusia juz od 2 lat. Rok temu zaszlam w ciaze po Clostilbegycie, niestety ciaza okazala sie pozamaciczna :-( W styczniu tego roku kolejna ciaza po Clo i tym razem wczesne poronienie. Tym razem próbuje ziół Ojca Sroki nr 3. Nie wiem co myslec o tescie ze sliny, macie jakis pomysl?

Nanncy nie sadzilam, ze tak szybko potwierdzi się to, co pisalas. Dzis dokładnie 20dc , cos mnie podkusiło, żeby zrobić test owu bo od czwartku mam sluz dokładnie jak przy owulce, ale tej przecież według gin nie powinno w ogole być prawda....
Ponizej wklejam Wam test, zrobiony 5 minu temu przy 1 (!) kropelce, bo za pozno się zorientowałam.
Zobacz załącznik 548785

Co o tym myślicie?To samo co ja ? :cool2: Przytulanki były wlasnie teraz, powtórzymy wieczorem, i jutro rano, pytanie tylko czy nie jest już za pozno? Tak wyraźny test swiadczy o tym, ze owu prawdopodobne jest teraz, wiec staranka mogly być w tym tygodniu aaaaaaa czemu ja tego testu wcześniej nie zrobilam...zawaliłam na całego :no:

hejka dziewczyny, wprawdzie jestem na watku Listopadówek 2013, ale chce podzielić się z wami moim staraniem.
W czerwcu zeszłego roku nagle ni z gruszki ni z pietruszki wymyslilismy z męzem, że pokochamy sie bez zabezieczeń, a może sie uda! nic.
poszłam do gina- okazało sie że mam cykl bezowulacyjny
nastepny też, to sie zdenerowowałam
we wrzesniu stwierdziłam, ze ide na podyplomówke, wiec bez sensu teraz ciąza, nie staraliśmy sie.
w styczniu znowu mnie naszło, ale znowu nic - miesiączka 3 luty.
w połowe cyklu byłam u gina. widział w prawym jajniku pecherzyk - ale powiedział, ze na oko nie na dziś, a na za dwa dni mam próbować przez 3 dni.
to był 18 luty- czyli późno. 20 lutego jak rano mój maz szykował sie do pracy nagle nas naszło, tere fere i zasnełam do 9 rano.
rano obudziałm sie, poszłam do łazienki i czułam w prawym jajniku pobolewanie- mysle owulka!
wiec wieczorem tere fere znowu ;-)
nastepnego dnia jakoś nie wyszło, wiec trzeciego dnia - tj. 22 lutego jeszcze raz tere fere (czytaj sex heheh).
no i wyobraźcie sobie 4 marca dwie kreski!
jestem w prawie 8 tygodniu, serce już jest;-)

morał z tego taki- polecam monitoring, bo u mnie owulacja była ok. 17-18 dnia cyklu- gdzie wiekszość z nas mysli że już dawno po niej.
dzieniw tak, ale taki mój urok.
3 mam kciuki dziewczyny!

Nuuśka
ładny ten wynik
:-D
Ja nie wzięłam na święta do mamuśki testów owu.
Nie miałabym jak ich robić nawet :-\

Ty robiłaś monit w tym cyklu i nie miało być owu u ciebie?jak długie masz cykle i w którym dc robiłaś ?

Magda86Poznań
a jak długie cykle masz?
Może to jakiś znak że ja też mam później :-D

Ostatnia edycja:
Nuuśka
ładny ten wynik
:-D
Ja nie wzięłam na święta do mamuśki testów owu.
Nie miałabym jak ich robić nawet :-\

Ty robiłaś monit w tym cyklu i nie miało być owu u ciebie?jak długie masz cykle i w którym dc robiłaś ?

Monituje się 3 cykl. Cykle od odstawienia tabletek, tj od listopada 2012r o dziwo sa regularne, ZAWSZE co 28dni. W zeszłym miesiącu usg było 10dc, gdzie widoczny był piękny pęcherzyk, i endo 6,3mm.Tydzien później było widać plyn za prawym jajnikiem, wiec pęcherzyk pekl jednak nic się nie "urodzilo". @ - 11marzec. Tydzien później, jako ze znowu wypadalo 10dc robiłam kolejne usg.Niestety pęcherzyki były, ale malutkie, endo - 3mm, gin wiec stwierdzila, ze prawdopodobnie czeka mnie cykl bezowulacyjny. Zalamalam się troszkę, dlatego tez odpuściliśmy ze starankami w tym miesiącu, ale od czwartku cos mnie kusilo, żeby zrobić test, bo sluzu coraz więcej ( ale to tez zaluga wiesiolka, biore od tego cyklu), a dziś rano już w ogole - potop :-D no i zrobiłam. Dwie piękne krechy, dziś wypada 20dc, nie da się stwierdzić inaczej niż to, ze owulka przyszla teraz, zwłaszcza ze od jakiś 3h zdycham z bolem lewego jajnika i podbrzusza. Dzialamy wiec dziś, jutro i poniedziałek. Może jeszcze nie jest za pozno, a noz się uda :blink:

Nuśka
to idź zrób monit żeby zobaczyć czy jest płyn.będziesz wiedziała czy owu była
to i ja skorzystam z twojej wiedzy (że owu mogła wystąpić później)
:-)
chodzisz prywatnie na usg czy na NFZ?

Bo nie wiem czy mogę liczyć na przychodnie czy mam iść prywatnie.
Ja zaczynam monit od następnego cyklu.

Ostatnia edycja:
reklama
Pracuje w sluzbie zdrowia, ginka mam u siebie w przychodni, ale nie chodze na NFZ z tego powodu, bo gdybym nie trafila na fajna babeczke, poszłabym prywatnie.Ludzie sa tylko ludzmi i nie zawsze to, ze zapłacisz da Ci gwarancje, ze zostaniesz lepiej potraktowana.
Owu tak moze wystapic później, jak i dziewczynki mi potwierdzily, w przyszłym tygodniu mam na popołudnie, w srode jest moja gin, poproszę ja o usg, bo jeśli nawet owulka jest dziś bądź będzie jutro, to w srode plyn powinien być jeszcze widoczny.
Jeśli w tym cyklu się nie uda,a przypuszczam ze nie, to w przyszłym ruszam z badaniem hormonow, a w maju Ł. idzie na badanie nasienia. Ale mam nadzieje ze mimo wszystko uda Nam się tego unikac :blink::dry:

Do góry