reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Testy owulacyjne

Puchatymis

Fanka BB :)
IMG_3644.jpeg

Czy ten odczyt pasków coś mi mówi ? Mam wrażenie, że 3 dni wyglądają tak samo. Są zbliżone do koloru paska testowego. Robiłam test parę dni temu ( z 7?) i był o wiele jaśniejszy - jednoznaczny do odczytu. A tutaj nie wiem czy są pozytywne ?

reklama
Wiesz że patrzysz na kreski do góry nogami? 🙃 żaden z nich nie jest pozytywny. Żeby był pozytywny to kreski muszą być tej samej barwy, albo ta kreska testową mocniejsza od kontrolnej.

Ściągnij sobie aplikację Premom i wrzucaj tam zdjęcia testów. Będzie Ci łatwiej zanalizować kolor kresek.

Te testy powinno się analizować w czasie jak piszą w instrukcji, bo po wyschnięciu lubią ciemnieć.

Robisz testy z drugiego moczu? Nie masz PCOS?

Wiesz że patrzysz na kreski do góry nogami? 🙃 żaden z nich nie jest pozytywny. Żeby był pozytywny to kreski muszą być tej samej barwy, albo ta kreska testową mocniejsza od kontrolnej.

Ściągnij sobie aplikację Premom i wrzucaj tam zdjęcia testów. Będzie Ci łatwiej zanalizować kolor kresek.

Te testy powinno się analizować w czasie jak piszą w instrukcji, bo po wyschnięciu lubią ciemnieć.

Robisz testy z drugiego moczu? Nie masz PCOS?
O widzisz ile wskazówek - ja jestem w tym totalnie zielona. Ten ostatni był z drugiego moczu - tak mam pcos

Robienie testów ma sens jedynie jeśli robi się je dokładnie tak jak pisze w instrukcji :) każde odchylenie może mieć wpływ na wynik. No i nigdy nie powinno się robić w jednym cyklu testów z różnych firm, bo różnie się wybarwiają.

Przy PCOS testy owulacyjne z reguły niestety nie działają :( Wiec jedynie pozostaje monitoring usg u ginekologa w celu potwierdzenia owulacji.

reklama
Do góry