reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pozytywny test owulacyjny ?

reklama
To są moje, tam masz na jednym z ostatnich napisane PIK, z ciekawości później robiłam jakie wychodzą za pierwszym razem później nie robiłam. Musi być delikatnie ciemniejsza od kreski kontrolnej. Wtedy wystąpiła prawdopodobnie owulacja. U mnie się to niestety nie sprawdza bo owulacja jest zupełnie w inny dzień 😂
Tzn ? Tak z ciekawości ile dni od piku tutaj miałaś owulacje ?

Tzn ? Tak z ciekawości ile dni od piku tutaj miałaś owulacje ?
ciężko stwierdzić.. nawet mierzenie temperatury mi nie pomaga a mimo to zaszłam w ciąże. I to na pewno nie wtedy kiedy na pasku była owulacja :)
Moja dietetyk tez ma problem żeby mi powiedzieć po temperaturze kiedy jest bo jest tak nisko i „nie skacze”.. :) wiec ja i ta i ta metodę muszę odpuścić.
Nawet jak jest śluz płodny a jest go dużo to pasek mi pokazuje negatywny, później jak jest sucho jest pozytywny i zbliża się okres 😂

To są moje, tam masz na jednym z ostatnich napisane PIK, z ciekawości później robiłam jakie wychodzą za pierwszym razem później nie robiłam. Musi być delikatnie ciemniejsza od kreski kontrolnej. Wtedy wystąpiła prawdopodobnie owulacja. U mnie się to niestety nie sprawdza bo owulacja jest zupełnie w inny dzień 😂
To u mnie chyba coś jest nie tak bo praktycznie od 10 dnia cyklu robiłam przez 10 dni i w sumie wychodzi na to, ze we wszystkich jest tylko linia testowa…. Mam regularne cykle 28 dni. Zaczynam się niepokoić, ze coś jest ze mną nie tak.

Hejka, dziewczyny
Zaczeły się u mnie dopiero wczoraj objawy takie jak zwykle podczas dni płodnych. Postanowiłam zrobić z ciekowości test - kupiłam ten z Rossmana. Choć teoretycznie dni płodne powinny sie zaczac tydzien temu coś się chyba opozniło. Wczoraj i dziś test pozytywny :D jest sens robic je dalej ? kiedy bedzie owulacja ?
WhatsApp Image 2022-07-22 at 11.16.11.jpeg

Hejka, dziewczyny
Zaczeły się u mnie dopiero wczoraj objawy takie jak zwykle podczas dni płodnych. Postanowiłam zrobić z ciekowości test - kupiłam ten z Rossmana. Choć teoretycznie dni płodne powinny sie zaczac tydzien temu coś się chyba opozniło. Wczoraj i dziś test pozytywny :D jest sens robic je dalej ? kiedy bedzie owulacja ? Zobacz załącznik 1426107
pokazuje pik :) już powinnaś przestać je robić, zacząć w razie czego przy kolejnym cyklu od początku :)

oki, czyli w takim razie jesli chodzi o cały cykl i zrobienie testu ciążowego to też powinnam go w takim razie zrobić tydzień później ? Jak to wygląda ? bo wychodzi na to, że wszystko przesunęło się równo o tydzień.

oki, czyli w takim razie jesli chodzi o cały cykl i zrobienie testu ciążowego to też powinnam go w takim razie zrobić tydzień później ? Jak to wygląda ? bo wychodzi na to, że wszystko przesunęło się równo o tydzień.
wtedy kiedy powinna przyjsc miesiączka zrób jak się tylko spóźni 3/4 dni.
Pamiętaj, ze owulacja dopiero wystąpi 24/36h od piku :)

reklama
Cześć dziewczyny, czy mogłybyście mi powiedzieć, czy ten test jest pozytywny? Bo już świruje… to test z poniedziałku, był śluz płodny.
7EB3D149-A029-4366-8A4D-DCF8CC0B5DAA.jpeg

Do góry