reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testy owulacyjne

Hej dziewczyny :) jestem tu nowa od 2 cykli staramy sie z mezem o dzidziusia
Ten cykl postanowilam sprobowac z testami
Powiedzcie mi ile czekacie ze stosunkiem od pozytywnego owulacyjnego ? 🙈

reklama
Tak jak napisali na ulotce, owulacja powinna wystąpić w przeciągu 24-36 godzin od pozytywnego tesutu. Stosunek powinien odbyć się w dniu dzisiejszym, jutrzejszym i ewentualnie jeszcze w sobotę. Chyba, że trzymacie się wersji że co dwa dni to dzisiaj próbować i może być o 2 w nocy nawet. I potem jeszcze w sobotę :)

Mi test owulacyjny wyszedł pozytywny w czwartek na wieczór. Przytulanka były w środę wieczorem oraz w czwartek w nocy, a owulacja przyszła w piątek, mogło być w nocy albo rano bo od 7 bolał mnie już jajnik typowo owulacyjnie. Nam się akurat udało, ale nie wiem z którego stosunku.. jeśli owulacja była w nocy albo rano to myślę, że armia z czwartkowej nocy nie zdążyła jeszcze zaatakować, więc bardziej obstawiam stosunek 2 dni przed owulacją.

Także, działajcie dzisiaj :) bez względu na godzinę. Wtedy kiedy możecie i kiedy chcecie. Dodam, że jak robiłam testy to w środę wieczorem był negatywny a w czwartek już pozytywny, w piątek znowu negatywny :)

Dodam, że stosowaliśmy w tym cyklu również lubrykant pomagający przeżyć chłopakom :)
Jaki to lubrykant? Daj znać koniecznie! Z jakiej firmy testów owu używasz?

Powinno byc tak jak jest napisane w ulotce miedzy 24-36 godzin, natomiast roznie jest tez z mezem staralismy sie o dzidziusia rok czasu miesiac w miesiac uzywalam testow owulacyjnych na ktorych zawsze bylo prawidlowo ze owulacja nastapi a niestety bylo calkiem inaczej byl placz rozczarowanie ze dlaczego nam sie nie udaje a innym przychodzi tak latwo jak to jest z tymi testami po prostu nie miewalam owulacji wystarczylo kilka wizyt u ginekologa ktory zastosowal hormonami stymulacje owulacji i za pierwszym razem sie udalo :) wiec glowa do gory i moze trzeba sprawdzic u lekarza poprawna owulacje skoro nic nie wychodzi zaoszczedzi to sporo nerwow i rozmyslania dlaczego tak jest a nie inaczej powodzenia! 🙂🙂🙂
A możesz napisać jak się nazywały te hormony? Musiałaś mieć kilka wizyt by monitorować cykl? Rozumiem ze to prywatnie ?

A testom owulacyjnym chyba juz nie zaufam , wszystkie w tym cyklu wychodzily mi negatywne . Wiec wychodzi na to ze zaszlam w ciaze w cyklu bezowulacyjnym 😅

Hej dziewczyny :) jestem tu nowa od 2 cykli staramy sie z mezem o dzidziusia
Ten cykl postanowilam sprobowac z testami
Powiedzcie mi ile czekacie ze stosunkiem od pozytywnego owulacyjnego ? 🙈
Ja po pozytywnym 2 dni pod rząd, dzień przerwy i znowu 2 dni. Pierwszy stosunek Równo po 24h,bo o 15 wyszedł pozytywny a o 15 na nast dzień były ❤️ jednak i tak się nie udało. W tym cyklu postaramy się odrazu przy pozytywnym. Mam nadzieję, że się w końcu kncu uda 😁

reklama
Do góry