reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plamienia przed okresem

Ja miałam 29 ng/ml i było za dużo. Nie wiem w jakiej jednostce masz wynik, ale wydaje mi się, że jest dużo za dużo. Po moich 4 latach starań i 2 latach leczenia wiem na pewno, że to co według laboratorium jest w normie, nie zawsze jest prawidłowe dla celu, który chcemy osiągnąć. Dla przykładu, TSH w normie jest do ponad 3, a do starań nie powinno przekraczać 1,5.
Ale Ty masz inne jednostki...
1000016514.jpg

1000016516.jpg

Więc średnio Ci sie wydaje.

Swoją drogą prolaktyna jest wydzielana skokowo i w momentach stresu. Ja nigdy nie miałam na badaniu prawidłowego poziomu, przekroczone kilkukrotnie, badania na guza przysadki, a jednoczesnie ciąże w pierwszych cyklah starań.

reklama
To wręcz idealnie, zazdro 😊
Weź też pod uwagę, że na efekt każdego wprowadzonego leczenia czeka sie minimum 3 miechy. Nie wiem ile trwa u Ciebie, ale może warto poczekać z chłodną głową na efekt (tak, wiem, to jest najtrudniejsze), ewentualnie pogadać o tym z ginem.

Zobacz załącznik 1670539

Zobacz załącznik 1670540

Swoją drogą prolaktyna jest wydzielana skokowo i w momentach stresu. Ja nigdy nie miałam na badaniu prawidłowego poziomu, przekroczone kilkukrotnie, badania na guza przysadki, a jednoczesnie ciąże w pierwszych cyklah starań.

Zobacz załącznik 1670539

Zobacz załącznik 1670540

Proponuję jeszcze raz przeczytać co napisałam: "nie wiem jakie masz jednostki", a "wydaje mi się" nie oznacza "jestem pewna" 😉

Zobacz załącznik 1670539

Zobacz załącznik 1670540

Prolaktyna mam 273 mlU/l czyli mieści sie w normach według tego co jest tam napisane

To wręcz idealnie, zazdro 😊
Weź też pod uwagę, że na efekt każdego wprowadzonego leczenia czeka sie minimum 3 miechy. Nie wiem ile trwa u Ciebie, ale może warto poczekać z chłodną głową na efekt (tak, wiem, to jest najtrudniejsze), ewentualnie pogadać o tym z ginem.
Poziom progesteronu tydzień przed miesiączka miałam 17,4 ug/l według norm był wręcz za duży

Załączniki

• IMG_5866.jpeg
    IMG_5866.jpeg
    324,5 KB · Wyświetleń: 25
reklama
Zobacz załącznik 1670539

Zobacz załącznik 1670540

Przeczytałam 🤷‍♀️ wpisanie norm w googla zajmuje 30s. Byloby szybciej niż pisanie komuś, że wydaje Ci się, ze norma przekroczona.
Jak nie masz nic mądrzejszego do powiedzenia poza atakiem to zamilknij. Dziewczyna przyszła po poradę, a nie wysłuchiwanie przerzucania się, co byłoby szybsze.

reklama
Do góry