reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Plamienia przed okresem

Ja miałam 29 ng/ml i było za dużo. Nie wiem w jakiej jednostce masz wynik, ale wydaje mi się, że jest dużo za dużo. Po moich 4 latach starań i 2 latach leczenia wiem na pewno, że to co według laboratorium jest w normie, nie zawsze jest prawidłowe dla celu, który chcemy osiągnąć. Dla przykładu, TSH w normie jest do ponad 3, a do starań nie powinno przekraczać 1,5.
Ale Ty masz inne jednostki...
1000016514.jpg

1000016516.jpg

Więc średnio Ci sie wydaje.

Swoją drogą prolaktyna jest wydzielana skokowo i w momentach stresu. Ja nigdy nie miałam na badaniu prawidłowego poziomu, przekroczone kilkukrotnie, badania na guza przysadki, a jednoczesnie ciąże w pierwszych cyklah starań.

reklama
To wręcz idealnie, zazdro 😊
Weź też pod uwagę, że na efekt każdego wprowadzonego leczenia czeka sie minimum 3 miechy. Nie wiem ile trwa u Ciebie, ale może warto poczekać z chłodną głową na efekt (tak, wiem, to jest najtrudniejsze), ewentualnie pogadać o tym z ginem.

Zobacz załącznik 1670539

Zobacz załącznik 1670540

Swoją drogą prolaktyna jest wydzielana skokowo i w momentach stresu. Ja nigdy nie miałam na badaniu prawidłowego poziomu, przekroczone kilkukrotnie, badania na guza przysadki, a jednoczesnie ciąże w pierwszych cyklah starań.

Zobacz załącznik 1670539

Zobacz załącznik 1670540

Proponuję jeszcze raz przeczytać co napisałam: "nie wiem jakie masz jednostki", a "wydaje mi się" nie oznacza "jestem pewna" 😉

Zobacz załącznik 1670539

Zobacz załącznik 1670540

Prolaktyna mam 273 mlU/l czyli mieści sie w normach według tego co jest tam napisane

To wręcz idealnie, zazdro 😊
Weź też pod uwagę, że na efekt każdego wprowadzonego leczenia czeka sie minimum 3 miechy. Nie wiem ile trwa u Ciebie, ale może warto poczekać z chłodną głową na efekt (tak, wiem, to jest najtrudniejsze), ewentualnie pogadać o tym z ginem.
Poziom progesteronu tydzień przed miesiączka miałam 17,4 ug/l według norm był wręcz za duży

Załączniki

• IMG_5866.jpeg
    IMG_5866.jpeg
    324,5 KB · Wyświetleń: 21
reklama
Zobacz załącznik 1670539

Zobacz załącznik 1670540

Przeczytałam 🤷‍♀️ wpisanie norm w googla zajmuje 30s. Byloby szybciej niż pisanie komuś, że wydaje Ci się, ze norma przekroczona.
Jak nie masz nic mądrzejszego do powiedzenia poza atakiem to zamilknij. Dziewczyna przyszła po poradę, a nie wysłuchiwanie przerzucania się, co byłoby szybsze.

reklama
Do góry