reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

testy owulacyjne

Myślę, że możliwe. Ale warto też zrobić monitoring cyklu u ginekologa chociaż raz. Albo zbadać progesteron
Dziękuję. Na tą chwile na ciąże nie mamy szans ponieważ w maju czeka mnie histeroskopia i usunięcie polipa trzonu macicy, który ponoć skutecznie utrudnia zajście w ciąże . Po zabiegu dopiero lekarz uznał, że monitoring cyklu i podgląd ma sens.
Obserwuje cykl póki co tylko dla siebie i testy kupiłam zamawiając ciążowe na lato.
Staramy się od stycznia,ale cykle mam nieregularne. Tarczyca zbada i wyniki są w normie. Lekarzowi jednak nie podoba sie ten polip i mowi,ze dalsze kroki po jego usunięciu.
W lutym miałam potwierdzona owulacje monitoringiem i wynikiem progesteronu.W marcu jak lekarz radził odpuściłam.

reklama
Dziękuję. Na tą chwile na ciąże nie mamy szans ponieważ w maju czeka mnie histeroskopia i usunięcie polipa trzonu macicy, który ponoć skutecznie utrudnia zajście w ciąże . Po zabiegu dopiero lekarz uznał, że monitoring cyklu i podgląd ma sens.
Obserwuje cykl póki co tylko dla siebie i testy kupiłam zamawiając ciążowe na lato.
Staramy się od stycznia,ale cykle mam nieregularne. Tarczyca zbada i wyniki są w normie. Lekarzowi jednak nie podoba sie ten polip i mowi,ze dalsze kroki po jego usunięciu.
W lutym miałam potwierdzona owulacje monitoringiem i wynikiem progesteronu.W marcu jak lekarz radził odpuściłam.
Rozumiem to testuj dalej w maju i zobaczysz jak będzie, gdy zrobisz monitoring. Faza lutealna jest stała, a więc np. U mnie jest to 14 dni czyli po pozytywnym teście owu okres zawsze dostaje 14 dni po, jeśli u Ciebie był test pozytywny w 22 dc a cykle masz max 34 dniowe to teoretycznie faza ta trwa 12 dni, ale oczywiście po 1 cyklu nie da się tego stwierdzić w stu procentach. Powodzenia z tym polipem i zwalczeniu go ! :) polecam Ci też aplikację premom, możesz tam dodawać zdjęcia testów owulacyjnych i ona pokazuje kiedy jest peak;)

Hej dziewczyny, czy możecie mi doradzić ? W ubiegłym cyklu zaczęłam wykonywać testy owu, jednak moje wyniki nie są takie piękne jak Wasze na zdjęciach mam pewne wątpliwości. Może któraś z Was mogłaby rzucić okiem i potwierdzić czy te testy wyszły negatywne?

Wiem że są stare i nie powinno się ich interpretować jednak zawsze to rozwieje moje wątpliwości.

W tym miesiącu znowu zaczęłam wykonywać testy i nie chciałabym Znowu się zastanawiać.

Wiem ze być może powinnam w poprzednim miesiącu wykonywać testy dłużej aby teraz interpretacja bylo bardziej miarodajna jednak nie mogłam dłużej przykładać się pilnie do tego i zaniechałam.

W tym miesiącu znowu zaczęłam wykonywać testy i nie chciałabym Znowu się zastanawiać

Załączniki

• 20230425_134848.jpg
    20230425_134848.jpg
    858,8 KB · Wyświetleń: 234
Hej dziewczyny, czy możecie mi doradzić ? W ubiegłym cyklu zaczęłam wykonywać testy owu, jednak moje wyniki nie są takie piękne jak Wasze na zdjęciach mam pewne wątpliwości. Może któraś z Was mogłaby rzucić okiem i potwierdzić czy te testy wyszły negatywne?

Wiem że są stare i nie powinno się ich interpretować jednak zawsze to rozwieje moje wątpliwości.

W tym miesiącu znowu zaczęłam wykonywać testy i nie chciałabym Znowu się zastanawiać.

Wiem ze być może powinnam w poprzednim miesiącu wykonywać testy dłużej aby teraz interpretacja bylo bardziej miarodajna jednak nie mogłam dłużej przykładać się pilnie do tego i zaniechałam.

W tym miesiącu znowu zaczęłam wykonywać testy i nie chciałabym Znowu się zastanawiać
Hej, tak wszystkie są negatywne. Pytanie podstawowe jak długie masz cykle i w jakich godzinach robisz te testy?

Testy były robione codziennie o 19 a mój cykl trwa zawsze 29 dni
To teoretycznie powinny Ci wychodzić w okolicach 14 dnia cyklu plus minus. Ja w tej sytuacji kontynuowałaby robienie testów w tym miesiącu i zapisała się na monitoring cyklu do ginekologa, aby sprawdzić czy owulacja w ogóle występuje. Testy nie potwierdzają tego w stu procentach nigdy. Tyle mogę doradzić.

To teoretycznie powinny Ci wychodzić w okolicach 14 dnia cyklu plus minus. Ja w tej sytuacji kontynuowałaby robienie testów w tym miesiącu i zapisała się na monitoring cyklu do ginekologa, aby sprawdzić czy owulacja w ogóle występuje. Testy nie potwierdzają tego w stu procentach nigdy. Tyle mogę doradzić.
Tak też zrobię, jednak na monitoring dopiero przy następnym cyklu się udam jeżeli tym razem nic nie wypali ;)

Dzięki wielkie za odpowiedź ;)

reklama
Czy moze ktos używał testów owulacyjnych z rossmana? Jak pozytywny wygląda jak nie? Tu na dole moje od 15 dc chyba wychodziły pozytywne i dziś 18 dc jest on pozytywny czy negatywny? 🤔🤔🤔🤔 takie same chyba odcienie kresek 🤔

Załączniki

• IMG_20230502_125616.jpg
    IMG_20230502_125616.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 168
  • IMG_20230502_125037.jpg
    IMG_20230502_125037.jpg
    974,9 KB · Wyświetleń: 170
Do góry