reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

testy owulacyjne

Myślę, że możliwe. Ale warto też zrobić monitoring cyklu u ginekologa chociaż raz. Albo zbadać progesteron
Dziękuję. Na tą chwile na ciąże nie mamy szans ponieważ w maju czeka mnie histeroskopia i usunięcie polipa trzonu macicy, który ponoć skutecznie utrudnia zajście w ciąże . Po zabiegu dopiero lekarz uznał, że monitoring cyklu i podgląd ma sens.
Obserwuje cykl póki co tylko dla siebie i testy kupiłam zamawiając ciążowe na lato.
Staramy się od stycznia,ale cykle mam nieregularne. Tarczyca zbada i wyniki są w normie. Lekarzowi jednak nie podoba sie ten polip i mowi,ze dalsze kroki po jego usunięciu.
W lutym miałam potwierdzona owulacje monitoringiem i wynikiem progesteronu.W marcu jak lekarz radził odpuściłam.

reklama
Dziękuję. Na tą chwile na ciąże nie mamy szans ponieważ w maju czeka mnie histeroskopia i usunięcie polipa trzonu macicy, który ponoć skutecznie utrudnia zajście w ciąże . Po zabiegu dopiero lekarz uznał, że monitoring cyklu i podgląd ma sens.
Obserwuje cykl póki co tylko dla siebie i testy kupiłam zamawiając ciążowe na lato.
Staramy się od stycznia,ale cykle mam nieregularne. Tarczyca zbada i wyniki są w normie. Lekarzowi jednak nie podoba sie ten polip i mowi,ze dalsze kroki po jego usunięciu.
W lutym miałam potwierdzona owulacje monitoringiem i wynikiem progesteronu.W marcu jak lekarz radził odpuściłam.
Rozumiem to testuj dalej w maju i zobaczysz jak będzie, gdy zrobisz monitoring. Faza lutealna jest stała, a więc np. U mnie jest to 14 dni czyli po pozytywnym teście owu okres zawsze dostaje 14 dni po, jeśli u Ciebie był test pozytywny w 22 dc a cykle masz max 34 dniowe to teoretycznie faza ta trwa 12 dni, ale oczywiście po 1 cyklu nie da się tego stwierdzić w stu procentach. Powodzenia z tym polipem i zwalczeniu go ! :) polecam Ci też aplikację premom, możesz tam dodawać zdjęcia testów owulacyjnych i ona pokazuje kiedy jest peak;)

Hej dziewczyny, czy możecie mi doradzić ? W ubiegłym cyklu zaczęłam wykonywać testy owu, jednak moje wyniki nie są takie piękne jak Wasze na zdjęciach mam pewne wątpliwości. Może któraś z Was mogłaby rzucić okiem i potwierdzić czy te testy wyszły negatywne?

Wiem że są stare i nie powinno się ich interpretować jednak zawsze to rozwieje moje wątpliwości.

W tym miesiącu znowu zaczęłam wykonywać testy i nie chciałabym Znowu się zastanawiać.

Wiem ze być może powinnam w poprzednim miesiącu wykonywać testy dłużej aby teraz interpretacja bylo bardziej miarodajna jednak nie mogłam dłużej przykładać się pilnie do tego i zaniechałam.

W tym miesiącu znowu zaczęłam wykonywać testy i nie chciałabym Znowu się zastanawiać

Załączniki

• 20230425_134848.jpg
    20230425_134848.jpg
    858,8 KB · Wyświetleń: 255
Hej dziewczyny, czy możecie mi doradzić ? W ubiegłym cyklu zaczęłam wykonywać testy owu, jednak moje wyniki nie są takie piękne jak Wasze na zdjęciach mam pewne wątpliwości. Może któraś z Was mogłaby rzucić okiem i potwierdzić czy te testy wyszły negatywne?

Wiem że są stare i nie powinno się ich interpretować jednak zawsze to rozwieje moje wątpliwości.

W tym miesiącu znowu zaczęłam wykonywać testy i nie chciałabym Znowu się zastanawiać.

Wiem ze być może powinnam w poprzednim miesiącu wykonywać testy dłużej aby teraz interpretacja bylo bardziej miarodajna jednak nie mogłam dłużej przykładać się pilnie do tego i zaniechałam.

W tym miesiącu znowu zaczęłam wykonywać testy i nie chciałabym Znowu się zastanawiać
Hej, tak wszystkie są negatywne. Pytanie podstawowe jak długie masz cykle i w jakich godzinach robisz te testy?

Testy były robione codziennie o 19 a mój cykl trwa zawsze 29 dni
To teoretycznie powinny Ci wychodzić w okolicach 14 dnia cyklu plus minus. Ja w tej sytuacji kontynuowałaby robienie testów w tym miesiącu i zapisała się na monitoring cyklu do ginekologa, aby sprawdzić czy owulacja w ogóle występuje. Testy nie potwierdzają tego w stu procentach nigdy. Tyle mogę doradzić.

To teoretycznie powinny Ci wychodzić w okolicach 14 dnia cyklu plus minus. Ja w tej sytuacji kontynuowałaby robienie testów w tym miesiącu i zapisała się na monitoring cyklu do ginekologa, aby sprawdzić czy owulacja w ogóle występuje. Testy nie potwierdzają tego w stu procentach nigdy. Tyle mogę doradzić.
Tak też zrobię, jednak na monitoring dopiero przy następnym cyklu się udam jeżeli tym razem nic nie wypali ;)

Dzięki wielkie za odpowiedź ;)

reklama
Czy moze ktos używał testów owulacyjnych z rossmana? Jak pozytywny wygląda jak nie? Tu na dole moje od 15 dc chyba wychodziły pozytywne i dziś 18 dc jest on pozytywny czy negatywny? 🤔🤔🤔🤔 takie same chyba odcienie kresek 🤔

Załączniki

• IMG_20230502_125616.jpg
    IMG_20230502_125616.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 187
  • IMG_20230502_125037.jpg
    IMG_20230502_125037.jpg
    974,9 KB · Wyświetleń: 190
Do góry