reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testy owulacyjne- szansa?

reklama
Hej.

W poprzednim cyklu zaczęłam swoją przygodę z testami Owulacyjnymi. Wtedy pik był w 17 dc. Stosunki w 12-15 dc oraz 17 i 18 dc owulacja z obserwacji była albo 18 albo 19, albo wcale.. Niestety nie powiodło się. W tym cyklu pozytywny test wyszedł w 17 dc również. Stosunek 16,17,19 dc. Wczoraj był 18 dc, stosunku nie było, natomiast do południa odczuwałam wyraźne kłucie jajników. Czy współżyjąc dzień przed PIK, w dniu PIKU i 48 h po nim jest szansa mimo to na to ze będzie szczęśliwe zakończenie? Od wczorajszego kłucia jajników stosunek był po dobie..

W pierwszej ciazy zaszłam za pierwszym razem.. teraz jestem po stracie w listopadzie i po odstawieniu od piersi tez w tym czasie. cykle się uregulowały, długie ale o czasie i są 32/33 dniowe.

Wiem, ze najlepiej obserwować swój organizm, ale u mnie np prawie wogole nie występuje śluz na zewnątrz, ale po badaniu u gin wiem ze jest mimo wszystko tylko nie wydostaje się na zewnątrz.. ciagle zastanawiam się czy jeśli owu była wczoraj czyli w 18 dniu i nie było tego dnia stosunku, to czy wszystko stracone😓?
Zobacz załącznik 1373805
Mi testy owulacyjne wychodziły negatywne, już myślałam że wszystko stracone i starania za miesiąc... Ale dwa dni przed miesiączką strasznie źle się czułam. Zrobiłam test i dwie kreski. Obecnie 8tc ciąży bliźniaczej, niestety zagrożonej, bo mam krwiaka podkosmówkowego, ale mam nadzieję, że oba maluchy wyjdą z tego cało i dołączą do swojego 2 letniego brata, który się cieszy, że będą dzidzie ❤️ powodzenia! Trzymam mocno kciuki ❤️

Mi testy owulacyjne wychodziły negatywne, już myślałam że wszystko stracone i starania za miesiąc... Ale dwa dni przed miesiączką strasznie źle się czułam. Zrobiłam test i dwie kreski. Obecnie 8tc ciąży bliźniaczej, niestety zagrożonej, bo mam krwiaka podkosmówkowego, ale mam nadzieję, że oba maluchy wyjdą z tego cało i dołączą do swojego 2 letniego brata, który się cieszy, że będą dzidzie ❤️ powodzenia! Trzymam mocno kciuki ❤️
Ogromnie trzymam kciuki! ❤️

Trzymam kciuki. A jaka masz ciążę bliźniacza ? Stwierdził już lekarz?
Test testowi nierówny. Mi te z allegro wychodziły negatywne a z Rossmann pozytywne. Czort wie gdzie te z neta leżały.
Co do krwiaka to ja miałam też w 8 TC bodajże i sam się wchłonął. Krwiaki występują w ciąży często

Trzymam kciuki. A jaka masz ciążę bliźniacza ? Stwierdził już lekarz?
Test testowi nierówny. Mi te z allegro wychodziły negatywne a z Rossmann pozytywne. Czort wie gdzie te z neta leżały.
Co do krwiaka to ja miałam też w 8 TC bodajże i sam się wchłonął. Krwiaki występują w ciąży często
Mam nadzieję, że u mnie też się wchłonie. Od kilku dni ciągle mam brązowe plamienia, mam nadzieję, że się oczyszcza. Ciąża bliźniacza dwukosmówkowa dwuowodniowa. Teraz w czwartek mam kolejną wizytę u lekarza, ale stres towarzyszy każdego dnia 😔

Mam nadzieję, że u mnie też się wchłonie. Od kilku dni ciągle mam brązowe plamienia, mam nadzieję, że się oczyszcza. Ciąża bliźniacza dwukosmówkowa dwuowodniowa. Teraz w czwartek mam kolejną wizytę u lekarza, ale stres towarzyszy każdego dnia 😔
Ja niestety miałam ciążę jednokosmowkowa jednoowodniowa, najgorszy z możliwych typów. Ty masz ten najbezpieczniejszy i najlepszy typ ciąży bliźniaczej także wszystko będzie kochana dobrze. Brązowe plamienie często zdarzają się w ciąży, to stara krew. Jesteś pod kontrolą lekarza, chodź na częste kontrole i myśl pozytywnie 😊

Mam jeszcze takie pytanie.
Jestem najprawdopodobniej 3/4 dni po owulacji. Od wczoraj mam okropny ból sutków (ostatni raz bolały mnie jak byłam w ciazy z córka) i do tego doszedł nieprzyjemny ból w postaci kłucia w jajnik..

Nigdy nie miałam przed miesiączka bolu piersi itp.. czy to jest / może być związane z bólem poowulacyjnym?

reklama
Hej, u mnie 6 dni jeszcze bo na 12 mam. Póki co jeszcze nie, choć korci mnie. Chce spróbować w dzień kobiet, ale nie wiem w sumie czy fundować sobie biel w święto :/

Doskonale rozumiem. Mnie od dwóch dni ciagle boli brzuch jak na miesiączkę, a w cyklu miesiączkowym bolał tylko w dniu q którym się pojawiała.. no i dzisiaj rano zatestowalam, wyszedł turbo bladzioch.. wczoraj tez machnęłam ostatni test owulacyjny (robiłam codziennie ciagle, chcąc sprawdzić ta niby teorie ze wykrywa ciąże szybciej) i pozytywny, a dzień wcześniej testowa ledwo widoczna..
U mnie tez 6 dni jeszcze, ale jutro pewnie znowu sprawdze :(
A czujesz się tak jak zawsze?

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry