reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testosteron w ciąży

Marta951

Początkująca w BB
Witam :)
Jestem aktualnie w 8tc .
Mam podwyższony testosteron norma 0.3 - 1.97 . Mój wynik 2,49
Czy któraś z Was borykała się z tym problemem. ? Mam się czym martwić ? :(

reklama
Ja też mam podwyższony testosteron. Badania robiłam przed ciążą i było 0,88 ng/ml przy normie z laboratorium 0,08-0,48. Moja pani ginekolog zobaczyła ten wynik na pierwszej ciążowej wizycie, w 8 tyg. Stwierdziła, że skoro udało się zajść w ciążę to nic z tym nie robimy, a wynikiem mam się nie martwic. Aktualnie jestem w 13 tyg i wszystko jest ok 🙂

Ja przed ciążą w styczniu testosteron miałam w normie . Byłam w trakcie diagnostyki WPN/ PCOS ( podwyższony 17-oh progesteron i androstendion) ale w trakcie zaszłam w ciążę i przy aktualnych badaniach dodatkowo testosteron wyszedł podwyższony , martwię się bo oczywiście naczytałam się już głupot w internecie :( Mam wizytę dopiero 5/05 więc to jeszcze trochę czasu :(

Ja przed ciążą w styczniu testosteron miałam w normie . Byłam w trakcie diagnostyki WPN/ PCOS ( podwyższony 17-oh progesteron i androstendion) ale w trakcie zaszłam w ciążę i przy aktualnych badaniach dodatkowo testosteron wyszedł podwyższony , martwię się bo oczywiście naczytałam się już głupot w internecie :( Mam wizytę dopiero 5/05 więc to jeszcze trochę czasu :(
Jak napisała poprzedniczka - jak udało się zajść to już powinno być z górki...

Ja mam podwyższone (wartości przekroczone e też po 2x lub więcej) tsh (na początku ciąży 3.8, teraz 3.95, w między czasie wachania od 1.5 po 4.8 później spadek na 2.3)... Jestem pod opieką endo.
Testosteron już nie pamiętam, ale jakoś 2-2.5x był przekroczony na początku ciąży, prolaktyna (tak ten hormon od mleka, powodujący, że mam mleko cały czas od 16roku życia) też przekroczony 2x...
Innych hormonów nie robiłam, a jestem też ciekawa ile mam wszystkich innych - szkoda że nie ma jakiegoś grupowego badania krwi mierzącego poziom wszystkich hormonów po kolej :p

Ja też mam podwyższony testosteron. Badania robiłam przed ciążą i było 0,88 ng/ml przy normie z laboratorium 0,08-0,48. Moja pani ginekolog zobaczyła ten wynik na pierwszej ciążowej wizycie, w 8 tyg. Stwierdziła, że skoro udało się zajść w ciążę to nic z tym nie robimy, a wynikiem mam się nie martwic. Aktualnie jestem w 13 tyg i wszystko jest ok 🙂

Ja też mam podwyższony testosteron. Badania robiłam przed ciążą i było 0,88 ng/ml przy normie z laboratorium 0,08-0,48. Moja pani ginekolog zobaczyła ten wynik na pierwszej ciążowej wizycie, w 8 tyg. Stwierdziła, że skoro udało się zajść w ciążę to nic z tym nie robimy, a wynikiem mam się nie martwic. Aktualnie jestem w 13 tyg i wszystko jest ok

Czy udało się szczęśliwie donosić maleństwo i wszystko ok? Jak testosteron po porodzie?

reklama
Do Pani również pytanie czy wszystko ok?

Do góry