reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test pozytywny przed @

karolina21325

Zaciekawiona BB
Witam! W grudniu miałam łyżeczkowanie ponieważ ciąża przestała się rozwijać. W styczniu zaczęliśmy się starać ponownie ale się nie udało. Mam mieć @ 5 marca, robiłam test w środę wieczorem i wyszedł pozytywny. Id dziś zaczęłam brać duphaston został mi jeszcze z poprzedniej ciąży. Czy to jest faktycznie ciąża czy jeszcze wszystko się może zdarzyć? Czy mam brać ten lek?

Ostatnia edycja:
reklama
reklama
Bo ja jak miałam sam pęcherzyk to też miałam przyjść za 2 tygodnie żeby sprawdzić czy się zarodek pokaze, tylko u Ciebie nie wiadomo co już widać
Powiedział że jak wczoraj beta była 532 to dziś jeszcze nic nie będzie widać dopiero jutro, a po drugie jestem dzień po okresie i powiedział. Ze. To wczesna ciąża bo jest to 5tydz a zarodek. Ma 2,5 tyg

O ludzie! Zbadał ręką? A kasę wziął jak za wizytę full opcja czy to na NFZ było?
Za wizytę cała kase ale to i tak lepiej niż koleś w poprzedniej ciąży kazał mi przychodzić do siebie 2x w tygodniu i za każdą wizytę brał kasę a ciąża od początku się nie rozwijała a on ze uda się uda tylko chodziłam 2msc w martwej

Było tu dużo takich przypadków, poszłaś po prostu za wczęściej na wizytę ;) pecherzyk widać przy becie 1000, zarodek przy becie 10000, wiec lekarz bardzo prawidłowo kazał Ci przyjść za 2 tygodnie - wtedy juz coś będzie widać na usg ;) a jak miałaś świeżo betę zrobioną to uznał że usg nie ma sensu, bo i tak nic nie zauwazy a Ty niepotrzebnie będziesz się martwić. Zrób tak jak gin radzi i spotkaj się z nim za 2 tyg.

Było tu dużo takich przypadków, poszłaś po prostu za wczęściej na wizytę ;) pecherzyk widać przy becie 1000, zarodek przy becie 10000, wiec lekarz bardzo prawidłowo kazał Ci przyjść za 2 tygodnie - wtedy juz coś będzie widać na usg ;) a jak miałaś świeżo betę zrobioną to uznał że usg nie ma sensu, bo i tak nic nie zauwazy a Ty niepotrzebnie będziesz się martwić. Zrób tak jak gin radzi i spotkaj się z nim za 2 tyg.
Tak tylko lekarz powiedział mi że jak nie dostanę okresu i jak zaraz zrobię test i wyjdzie pozytywny to muszę id razu do niego przyjść ale dobrze ze poszłam bo przy pierwszej ciąży cukier mi wyskoczył i dzisiaj już też muszę iść na badania i on mnie będzie leczył jak będę go mieć

reklama
No to w takim razie rozumiem dlaczego kazał Ci byc tak wczesnie. Zabezpieczy Cię lekami, a na usłyszenie serduszka jeszcze trochę poczekaj. Na razie nie masz się czym martwić ;)

Do góry