reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża?

Zaszłam w ciążę w tym samym czasie co kuzynka, byliśmy z ekipą 11os w Zakopanem- ja złapały jakieś mdłości w pierwszym dniu pobytu (uważaliśmy,że to przez maca w nocy pod drogą). Miałyśmy okres w ten sam dzień,jej się spóźnił parę dni a dzień przed wyjazdem miałam prawie pozytywny test owul.
Zaszłyśmy obie w ciążę - gdy ja wiedziałam już prawie 2 tyg ,że jestem w ciąży to ona dopiero zrobiła test. Miała już jedno dziecko a to była moja pierwsza (donoszona) ciąża.
Po jakimś czasie mówiłam ,że nie można mieć symptomów ciąży jak ma się dopiero płodne to mnie z ciotką wyśmiała. Ciocia jeszcze przeżywała ,że obie na Giewont w ciąży się wspinałyśmy 😂
Rozwaliły mnie totalnie brakiem wiedzy o cyklu menstruacyjnym kobiety...

reklama
Zaszłam w ciążę w tym samym czasie co kuzynka, byliśmy z ekipą 11os w Zakopanem- ja złapały jakieś mdłości w pierwszym dniu pobytu (uważaliśmy,że to przez maca w nocy pod drogą). Miałyśmy okres w ten sam dzień,jej się spóźnił parę dni a dzień przed wyjazdem miałam prawie pozytywny test owul.
Zaszłyśmy obie w ciążę - gdy ja wiedziałam już prawie 2 tyg ,że jestem w ciąży to ona dopiero zrobiła test. Miała już jedno dziecko a to była moja pierwsza (donoszona) ciąża.
Po jakimś czasie mówiłam ,że nie można mieć symptomów ciąży jak ma się dopiero płodne to mnie z ciotką wyśmiała. Ciocia jeszcze przeżywała ,że obie na Giewont w ciąży się wspinałyśmy 😂
Rozwaliły mnie totalnie brakiem wiedzy o cyklu menstruacyjnym kobiety...

A mnie to w sumie w ogóle nie dziwi.
Edukacja seksualna w Polsce leży i kwiczy. Nikt tego dzieci nie uczy. Jak masz pruderyjnych rodziców, czy po prostu olewających takie tematy i sama nie będziesz chciała pogłębić swojej wiedzy no to d*pa. Ja wszystkiego "uczyłam" się sama z internetu.
Dostałam okres jako 12 latka i byłam przerażona bo nie wiedziałam co się dzieje

A mnie to w sumie w ogóle nie dziwi.
Edukacja seksualna w Polsce leży i kwiczy. Nikt tego dzieci nie uczy. Jak masz pruderyjnych rodziców, czy po prostu olewających takie tematy i sama nie będziesz chciała pogłębić swojej wiedzy no to d*pa. Ja wszystkiego "uczyłam" się sama z internetu.
Dostałam okres jako 12 latka i byłam przerażona bo nie wiedziałam co się dzieje
Nie jest u nas najgorzej chyba. Czytałam gdzieś w necie jakiś czas temu niesamowitą historię 🫣 Gdzieś w Azji czy gdzieś w tamtym kierunku zgłosiła się do ginekologa para z problemem zajścia w ciążę. Mówili, że starają się rok czy ileś, żona nie chce uprawiać seksu bo ją boli itd itp. I wiecie co?
Tu już nie chodziło o brak wiedzy o cyklu... Oni nie tej dziurki używali 😂

Nie jest u nas najgorzej chyba. Czytałam gdzieś w necie jakiś czas temu niesamowitą historię 🫣 Gdzieś w Azji czy gdzieś w tamtym kierunku zgłosiła się do ginekologa para z problemem zajścia w ciążę. Mówili, że starają się rok czy ileś, żona nie chce uprawiać seksu bo ją boli itd itp. I wiecie co?
Tu już nie chodziło o brak wiedzy o cyklu... Oni nie tej dziurki używali 😂
Wydaje mi się, że to jest takie Urban legend w formie dowcipu. :)

reklama
Do góry