reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test pozytywny przed @

karolina21325

Zaciekawiona BB
Witam! W grudniu miałam łyżeczkowanie ponieważ ciąża przestała się rozwijać. W styczniu zaczęliśmy się starać ponownie ale się nie udało. Mam mieć @ 5 marca, robiłam test w środę wieczorem i wyszedł pozytywny. Id dziś zaczęłam brać duphaston został mi jeszcze z poprzedniej ciąży. Czy to jest faktycznie ciąża czy jeszcze wszystko się może zdarzyć? Czy mam brać ten lek?

Ostatnia edycja:
reklama
reklama
Ja byłam w 6 tyg i 4 dniu. Było już maleństwo.

Co do testów. Mi test wyszedł pozytywny 4 dni przed @ . A teraz już 14 tydzień ciąży :)

Czyli mogę spać spokojnie. Mam nadzieję że ta ciąża będzie się rozwijać!! W poprzedniej nie wiem co było przyczyną ale czy zęby mogą wpłynąć na rozwój ciąży? Bo na początku ciąży miałam problemy z zębami, zapalenie przez miesiąc byłam w bólu bo dentyści nie mogli dojść który to ząb zatruwali cały czas ten sam a okazało się że to obok i w trakcie ciąży miałam wyciągane nerwy i po tym jak wróciłam do domu to krwawilam. Czy to może być przyzna? Czyli teraz mam wnioskować że ciąża dobrze się rozwija?

Stres i ból na pewno niekorzystnie wpływają ale raczej to nie było bezpośrednią przyczyną poronienia. Masz bardzo ładną betę ale żeby stwierdzić czy dobrze wszystko się rozwija powinnaś ją powtórzyć po 48H lub 72h i sprawdzić w kalkulatorze czy rośnie prawidłowo :)

reklama
Do góry