reklama
Oliwia088
Fanka BB :)
Ryzyko skorygowane jest niższe niż podstawowe (wynikające z wieku) także nic się tylko cieszyć. To są naprawdę małe ryzyka. Jednak dla mnie to tylko statystyka, osobiście miałam wyższe ryzyko dla zd bodajże 1:245,a córka urodziła się zdrowa. Nawet mając ryzyko 1:2 są szanse,że urodzi się zdrowe dziecko,więc nie brałabym sobie tej pappy tak na głowę.
Dziękuję bo od wczoraj jestem kłębkiem nerwówRyzyko skorygowane jest niższe niż podstawowe (wynikające z wieku) także nic się tylko cieszyć. To są naprawdę małe ryzyka. Jednak dla mnie to tylko statystyka, osobiście miałam wyższe ryzyko dla zd bodajże 1:245,a córka urodziła się zdrowa. Nawet mając ryzyko 1:2 są szanse,że urodzi się zdrowe dziecko,więc nie brałabym sobie tej pappy tak na głowę.
Jedno dziecko na 912, których matki mają takie same wyniki, urodzi się (statystycznie) z ZD. To dobry wynik, spróbuj odetchnąć.Hej,
Ktoś może potrafi zinterpretować te wyniki?
Czeka mnie rozmowa z genetykiem, ale dopiero 1 lutego do tego czasu zwariuje...
Ja miałam bardzo podobne wyniki skorygowane, moja gin upierała się abym robiła amniopunkcję. Ja nie chciałam, zrobiłam sanco bo też byłam zdenerwowana, synek zdrowy
Dziękuję bardzoJedno dziecko na 912, których matki mają takie same wyniki, urodzi się (statystycznie) z ZD. To dobry wynik, spróbuj odetchnąć.
Ja miałam bardzo podobne wyniki skorygowane, moja gin upierała się abym robiła amniopunkcję. Ja nie chciałam, zrobiłam sanco bo też byłam zdenerwowana, synek zdrowy
crainte
1:32 zD nie robilam amniopunkcji. Syn 1,5 roku zdrowyJedno dziecko na 912, których matki mają takie same wyniki, urodzi się (statystycznie) z ZD. To dobry wynik, spróbuj odetchnąć.
Cieszę się i życzę Wam dużo zdrowia i miłości1:32 zD nie robilam amniopunkcji. Syn 1,5 roku zdrowy
reklama
Ice41
Ryzyko 1:46 wynika z wieku, w wyniku skorygowanym pod uwagę również brany jest wiek i to on powoduje że to ryzyko jest pośrednie, tzn. 1: 1000. Twój wynik jest bardzo dobry, znacznie lepszy niż wynika to z samych suchych danych, jak np. wiek. Ja miałam ZD skorygowane 1:840, dla świętego spokoju zrobiłam sanco, choć traktowałam to jako formalność i jakąś gwarancję na spokój do końca ciąży. Mi lekarz powiedział, że jeśli chcę, to skieruje mnie na amniopunkcję (jestem po 40-tce), ale on nie widzi podstaw na podstawie tych wyników.