slomka1
Fanka BB :)
jest mocniejsza krecha. ja to robiłam testy z moczu przez 2 tygodnie w 2dniowych odstępach, mimo bety z krwi dodatniejTo mój ale pójdę na betę dopiero chyba we wtorek
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
jest mocniejsza krecha. ja to robiłam testy z moczu przez 2 tygodnie w 2dniowych odstępach, mimo bety z krwi dodatniejTo mój ale pójdę na betę dopiero chyba we wtorek
Nie dziwie sie tez jestem niedowiarkiem a jakie miałaś pierwsze objawy lub brak ??jest mocniejsza krecha. ja to robiłam testy z moczu przez 2 tygodnie w 2dniowych odstępach, mimo bety z krwi dodatniej
z wierzchu miękka, ale przy nacisku już twarda... tzw rozpulchniona. ogólnie teraz cała moja macica jest taka. taka gąbka się zrobiła. szyjka w ciąży też się podnosi i zamyka.Ciążowa szyjka czyli jaka ??
I w jakim dc beta ??Nie dziwie sie tez jestem niedowiarkiem a jakie miałaś pierwsze objawy lub brak ??
Hmm ja tego nie potrafię badać jestem zielona w temaciez wierzchu miękka, ale przy nacisku już twarda... tzw rozpulchniona. ogólnie teraz cała moja macica jest taka. taka gąbka się zrobiła. szyjka w ciąży też się podnosi i zamyka.
pierwsze zanim testy wychodzily, mój uważał, że przesadzam, że się wkręcam, niepotrzebnie się oszukuje. mdlosci wieczorami, takie delikatne, wzdęcia, zaparcia i senność... i taka zakręcona jakby byłam. zresztą dalej jestem, przylapuje się na tym, że z kimś gadam i nagle gubię wątek, gdzie przed ciąża tak nie miałam. a, i w pracy robiłam 15-20tys kroków, wbiegałam na 3. piętro z piwnicy bez problemu, a w ciąży nagle miałam zadyszkę na 2. piętrze, albo musiałam iść spokojnie. aktualnie wejście na drugie piętro zwawszym tempem jest walka o życie, ale serce ma więcej roboty, więc mogą być zadyszkiNie dziwie sie tez jestem niedowiarkiem a jakie miałaś pierwsze objawy lub brak ??
Rozumiem dziękuje za odp ja mam jeszcze tydzien do miesiączki ale zastanowiło mnie to ze nie mam wogole objawów na miesiączkę a zawsze mam i zawsze miałam bolące piersi przed a tetaz nic tylko mrowienie czasami, cykle regularne, bez ciąży progesteron bardzo ładny zobaczymy jak to sie rozwiniepierwsze zanim testy wychodzily, mój uważał, że przesadzam, że się wkręcam, niepotrzebnie się oszukuje. mdlosci wieczorami, takie delikatne, wzdęcia, zaparcia i senność... i taka zakręcona jakby byłam. zresztą dalej jestem, przylapuje się na tym, że z kimś gadam i nagle gubię wątek, gdzie przed ciąża tak nie miałam. a, i w pracy robiłam 15-20tys kroków, wbiegałam na 3. piętro z piwnicy bez problemu, a w ciąży nagle miałam zadyszkę na 2. piętrze, albo musiałam iść spokojnie. aktualnie wejście na drugie piętro zwawszym tempem jest walka o życie, ale serce ma więcej roboty, więc mogą być zadyszki
u mnie było skomplikowanie. 12.03 pierwsza beta 83. okres miałam 17.01, następny powinien być 21.02, ale 22.02 beta była <0.01. a teraz jestem w ciąży 8+6, za godzinę 9+0 i po planowanej dacie miesiączki seksu nie było, więc musiałam zajść w okolicach 12-19.02, ale okres 21. nie przyszedł. gdzie miałam co do minuty zawsze. myślę, że zapłodnienie było koło 13.02, ciało wiedziało, że ciąża, ale wolno mi przyrastało. pęcherzyk też było widać dopiero w 5. tygodniu ciąży i był bardzo bardzo malutki, bardziej wyglądał na 4+kilka dni wg gina (wiem, który wtedy był tydzień, bo sobie obliczyłam wg dzisiejszego usg). a w 5+6 serduszko było, ale fasola była bardzo malutenka, jakby wlasnie dopiero się ukazała, ale po serduszku widział, że przełom 6/7 tygodnia.I w jakim dc beta ??
delikatnie przede wszystkim. kucnij, przesuwaj palcem wzdłuż ścianki z pęcherzem, aż trafisz na taką rurkę. ta rurka, to szyjka macicy.Hmm ja tego nie potrafię badać jestem zielona w temacie
No to rzeczywiście skomplikowane super ze sie udałou mnie było skomplikowanie. 12.03 pierwsza beta 83. okres miałam 17.01, następny powinien być 21.02, ale 22.02 beta była <0.01. a teraz jestem w ciąży 8+6, za godzinę 9+0 i po planowanej dacie miesiączki seksu nie było, więc musiałam zajść w okolicach 12-19.02, ale okres 21. nie przyszedł. gdzie miałam co do minuty zawsze. myślę, że zapłodnienie było koło 13.02, ciało wiedziało, że ciąża, ale wolno mi przyrastało. pęcherzyk też było widać dopiero w 5. tygodniu ciąży i był bardzo bardzo malutki, bardziej wyglądał na 4+kilka dni wg gina (wiem, który wtedy był tydzień, bo sobie obliczyłam wg dzisiejszego usg). a w 5+6 serduszko było, ale fasola była bardzo malutenka, jakby wlasnie dopiero się ukazała, ale po serduszku widział, że przełom 6/7 tygodnia.