reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test paskowy

reklama
Hm czytałam ze te paskowe z rosmana który ja robiłam czasami fałszują może jutro rano pójdę na betę bo nie mam dziś jak, ale jeszcze tydzień do miesiączki wiec pewnie za wczesnie

Tak wiem, ale ja w przeciągu prawie 2 lat starań zrobiłam ich setki i nigdy nie miałam fałszywej kreski.
Do tego, we wtorek robiłam betę (okres powinnam mieć za jakieś 1.5 tygodnia) i wyszła 1.4 (tak wiem, że to negatywna beta, ale również nigdy nie miałam równej, zawsze ze znakiem mniejszości) - dziś będę powtarzać :)

A który masz dc ??🙂

Dzień cyklu to akurat u mnie jest mało ważny bo potrafię mieć cykl 180 dni - ale obecnie 32dc. Owulację musiałam mieć koło 12.04, fazę lutealną mam 15 dniową

Tak wiem, ale ja w przeciągu prawie 2 lat starań zrobiłam ich setki i nigdy nie miałam fałszywej kreski.
Do tego, we wtorek robiłam betę (okres powinnam mieć za jakieś 1.5 tygodnia) i wyszła 1.4 (tak wiem, że to negatywna beta, ale również nigdy nie miałam równej, zawsze ze znakiem mniejszości) - dziś będę powtarzać :)

Dzień cyklu to akurat u mnie jest mało ważny bo potrafię mieć cykl 180 dni - ale obecnie 32dc. Owulację musiałam mieć koło 12.04, fazę lutealną mam 15 dniową
Rozumiem trzymam kciuki 🥰🥰🥰🥰 mi niestety juz raz test pokazał fałszywie dodatnia kreskę wiec średnio w nie wierze

Rozumiem trzymam kciuki 🥰🥰🥰🥰 mi niestety juz raz test pokazał fałszywie dodatnia kreskę wiec średnio w nie wierze

Mam już wyniki bety

18.04.2023r.
Progesteron - 8,40 ng/ml
Beta - 1,4 mIU/ml

20.04.2023r.
Progesteron - 18,50 ng/ml
Beta - 28,9 mIU/ml

Także u mnie nie są to zdecydowanie fejkowe kreski :)

Mam już wyniki bety

18.04.2023r.
Progesteron - 8,40 ng/ml
Beta - 1,4 mIU/ml

20.04.2023r.
Progesteron - 18,50 ng/ml
Beta - 28,9 mIU/ml

Także u mnie nie są to zdecydowanie fejkowe kreski :)
gratulacje! i progesteron też pięknie rośnie

widzę, że ja miałam niski progesteron. przy becie 360 miałam 16 proga... i ginekolog widziała wyniki i nic z tym nie zrobiła, mimo że zgłaszałam bóle podbrzusza. później poszłam po kilku dniach na NFZ, nie pokazywałam wyników, ale jak usłyszał bóle podbrzusza, od razu dał duphaston i nagle ustały bóle.
tamta to nawet w badaniu mówiła, że nie jestem w ciąży, mimo że beta wysoka. a szyjkę macicy miałam ciążową. prywatnie wizyta, nawet usg nie zrobiła, 300 zł wzięła za konsultację zwykła... najważniejsze, że fasoli nie zaszkodziła. ale się wkurzyłam widząc te wyniki i myśląc o tej babie, co powinna mi dać progesteron.

Załączniki

• IMG_6237.jpeg
    IMG_6237.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 93
reklama
gratulacje! i progesteron też pięknie rośnie

widzę, że ja miałam niski progesteron. przy becie 360 miałam 16 proga... i ginekolog widziała wyniki i nic z tym nie zrobiła, mimo że zgłaszałam bóle podbrzusza. później poszłam po kilku dniach na NFZ, nie pokazywałam wyników, ale jak usłyszał bóle podbrzusza, od razu dał duphaston i nagle ustały bóle.
tamta to nawet w badaniu mówiła, że nie jestem w ciąży, mimo że beta wysoka. a szyjkę macicy miałam ciążową. prywatnie wizyta, nawet usg nie zrobiła, 300 zł wzięła za konsultację zwykła... najważniejsze, że fasoli nie zaszkodziła. ale się wkurzyłam widząc te wyniki i myśląc o tej babie, co powinna mi dać progesteron.
Ciążowa szyjka czyli jaka ??

Do góry