reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test owulacyjny - pozytywny ?

mamaAnitowa

Początkująca w BB
Wg mojego kalendarzyka dni płodne miałam zacząć od jutra, a owulacja miała być w sobotę. Dziś zrobiłam test owulacyjny ,bo rano obudziłam się z bolem jajników. To wynik. Co myślicie ? Test powtórze jeszcze wieczorem , ale wygląda jakby się przesunęło. Dziś działać czy jutro ? 😁

Załączniki

• 20241216_134601.jpg
    20241216_134601.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 189
reklama
Przede wszystkim , czy to jest pierwszy test jaki wykonałas w tym cyklu ? Jeżeli tak to on zupełnie nic nie mówi , różnie dobrze owulacja mogła byc kilka dni temu . Testy owulacyjne najlepiej wykonywać przez kilka dni aż do momentu wykąpania piku . W instrukcji masz napisane od kiedy zacząć w zależności jak długie masz cykle 😉

Generalnie są kobiety którym po piku kreska na teście jest jaśniejsza a są takie którym ,,pozytywny ,, test utrzymuje się przez całą drugą face cyklu .

Przede wszystkim , czy to jest pierwszy test jaki wykonałas w tym cyklu ? Jeżeli tak to on zupełnie nic nie mówi , różnie dobrze owulacja mogła byc kilka dni temu . Testy owulacyjne najlepiej wykonywać przez kilka dni aż do momentu wykąpania piku . W instrukcji masz napisane od kiedy zacząć w zależności jak długie masz cykle 😉
Ogólnie pierwszy jaki kiedykolwiek zrobiłam. Miesiączka skończyła mi się w sobotę. A dziś wykonałam test. 🙂

W tą sobotę ? Jak długie masz cykle ? Ile trwa u ciebie miesiączka ? Ciężko jest powiedzieć po ty jednym teście skoro nie widziałaś momentu piku , równie dobrze on może być pozytywny od wczoraj . Jeżeli macie ochotę to działajcie , i jak masz możliwość to idź do ginekologa na podgląd . Niestety testy owu nie każdemu pokrywają się z faktycznym stanem rzeczy . W tej sytuacji najlepiej byłoby iść na USG i zobaczyć jak sprawa wygląda

W tą sobotę ? Jak długie masz cykle ? Ile trwa u ciebie miesiączka ? Ciężko jest powiedzieć po ty jednym teście skoro nie widziałaś momentu piku , równie dobrze on może być pozytywny od wczoraj . Jeżeli macie ochotę to działajcie , i jak masz możliwość to idź do ginekologa na podgląd . Niestety testy owu nie każdemu pokrywają się z faktycznym stanem rzeczy . W tej sytuacji najlepiej byłoby iść na USG i zobaczyć jak sprawa wygląda
Tak, w tą. Ogolnie w tym msc przyszła szybciej miesiączka. Ale zazwyczaj cykl był 27-28 dni. Miesiaczka tak 5-6 dni. I chciałam od jutra zacząć tak jak przewidywał mój kalendarzyk. Ale dziś to pobolewanie jajników mnie zdziwiło dlatego go wykonałam. Zobacze co będzie wieczorem i jak będzie wyglądać. Jutro postaram się dostać do mojego ginekologa.

No tak by było najlepiej,bo nie wiesz od kiedy ten test jest pozytywny tak naprawdę . Powtórz wieczorem , wiadomo zachowując wszystkie wytyczne przed wykonaniem , działać tak czy inaczej możecie

No tak by było najlepiej,bo nie wiesz od kiedy ten test jest pozytywny tak naprawdę . Powtórz wieczorem , wiadomo zachowując wszystkie wytyczne przed wykonaniem , działać tak czy inaczej możecie
Dziękuje za podpowiedź. Boże podziwiam wszytskie starające się mamusie ,że tak to wszystko ogarniają. Poprzednio Nam sie po prostu udalo. Tutaj wszystko badam na nowo i czasem się już gubie. Wieczorem powtórze, coś zadziałamy. A jutro obym dostała sie do gina. 😊

Dziękuje za podpowiedź. Boże podziwiam wszytskie starające się mamusie ,że tak to wszystko ogarniają. Poprzednio Nam sie po prostu udalo. Tutaj wszystko badam na nowo i czasem się już gubie. Wieczorem powtórze, coś zadziałamy. A jutro obym dostała sie do gina. 😊
nie mamy wyboru , życie nas tego nauczyło 😉 niestety nie zawsze jest łatwo 😔

reklama
Wg mojego kalendarzyka dni płodne miałam zacząć od jutra, a owulacja miała być w sobotę. Dziś zrobiłam test owulacyjny ,bo rano obudziłam się z bolem jajników. To wynik. Co myślicie ? Test powtórze jeszcze wieczorem , ale wygląda jakby się przesunęło. Dziś działać czy jutro ? 😁
Test z pierwszego moczu?

Do góry