reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test owulacyjny - dziwne zjawisko

powtórz test z rana, bo mi się wydaje że widać tam druga kreskę
Okazało się, że tamten test źle wykonałam, bo za długo go trzymałam. Ale… chyba jestem w ciąży!! 😭🥹 Teraz tylko beta, ale mam nadzieję, że to będzie tylko formalność 🤞🏻
IMG_2011.jpeg

reklama
Nie wiem na ile to prawda a na ile mit ale gdzieś czytałam że testy owulacyjne wykonywane w późniejszym terminie gdy są ciemniejsze od testowego mogą oznaczać ciążę.
Ale mówię nie wiem na ile w tym prawdy jest
Żeby było śmiesznie, to u mnie się to sprawdziło 🥹 Dzisiejszy pozytywny! Zdjęcie powyżej w komentarzu 🥰

Cześć! Dopiero zaczęłam przygodę z testami owulacyjnymi i jedyne, czego żałuję, to że nie mierzyłam przy tym temperatury. W 14 dniu cyklu test wyszedł jak dla mnie pozytywny. Miałam śluz płodny i szyjka macicy była wysoko/miękka/otwarta. Nie miałam natomiast bólu pleców i jajnika, który często mam przed i w trakcie owulacji. Stwierdziłam, że będę testować dalej.
W 19 dniu cyklu miałam taki szczyt, że kreska testowa była zdecydowanie ciemniejsza od kontrolnej. Do tego dzień przed zaczęły się bóle lędźwi i dzień po pozytywnym teście był też ból jajnika. Śluz miałam taki wodnisty, ale nadal delikatnie rozciągliwy. Szyjka macicy też była taka, jak normalnie podczas owulacji. Pomyślałam, że może w tym 14 dniu cyklu organizm próbował, ale nie uwolnił jajeczka i dopiero przy następnym pozytywnym teście tak się stało. Co mnie zastanawia i martwi.. dlaczego od tamtej pory mam cały czas testy owulacyjne pozytywne? I nie mówię, że dwie blade kreski i już pozytywny. Chodzi mi o rażące po oczach kreski 😕 Czy ktoś może mi powiedzieć co to może oznaczać? Miał tak ktoś? Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi ❤️
Załączam też zdjęcia testów, bo łatwiej będzie jak zobaczycie na własne oczy 😅
Wystarczy przeczytać ulotkę testów.

Żeby było śmiesznie, to u mnie się to sprawdziło 🥹 Dzisiejszy pozytywny! Zdjęcie powyżej w komentarzu 🥰
Mi w obu ciążach wychodziły pozytywne testy owulacyjne, jeśli ciąża była. Jak nie było to nie wychodziły. Moja przyjaciółka też to sprawdziła i też pozytywy przy ciąży. Więc dla mnie jakaś prawda w tym jest.
Gratulacje!

NIe. Powtórka po 48h.

Jeżu, nie róbcie tu teraz teorii o testach owulacyjnych 🤦‍♀️
Ja tu tylko i wyłącznie napisałam, jak było u mnie. Czy to prawda? Nie wiem. Czy u każdej tak będzie? Na pewno nie. Czy miało to jakikolwiek związek? Też nie wiem. Po prostu piszę jak to u mnie wyglądało i akurat wyszło na dobre ;)

reklama
Do góry