reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test ciążowy..

Hey kobietki Staramy się z chłopakiem o dziecko już od kilku tygodni... ostatnim razem po stosunku zrobiłam tez i wyszedł POZYTYWNY... moje pytanie jest takie czy można robić test kilka godzin po stosunku, gdy w pochwie mam pozostałości spermy ? I czy test w takim wypadku może wyjść pozywtywny, czy nie ma to w ogóle żadnego znaczenia ?

reklama
skoro pozytywny to jestes w ciazy.
test po stosunku przeciez nie pokaze Ci odrazu ciazy haha musisz odczekac z 10-14 dni na dwie kreski.
a beta hcg jest w moczu nie spermie;D wiec co to ma za znaczenie.
Ale post dnia i tak

Dla mnie to nierealne bo nie bardzo wierzę że jeszcze nie zagnieżdżony zarodek spowoduje wydzielenie takiej ilości hormonów aby test wyszedł pozytywnie... moim zdaniem musiałaś zajść wcześniej... testy nie wykrywają obecność spermy tylko hormonu produkowanego przez zarodek...

Dla mnie to nierealne bo nie bardzo wierzę że jeszcze nie zagnieżdżony zarodek spowoduje wydzielenie takiej ilości hormonów aby test wyszedł pozytywnie... moim zdaniem musiałaś zajść wcześniej... testy nie wykrywają obecność spermy tylko hormonu produkowanego przez zarodek...
A pewnie ze wczesniej

Hey kobietki Staramy się z chłopakiem o dziecko już od kilku tygodni... ostatnim razem po stosunku zrobiłam tez i wyszedł POZYTYWNY... moje pytanie jest takie czy można robić test kilka godzin po stosunku, gdy w pochwie mam pozostałości spermy ? I czy test w takim wypadku może wyjść pozywtywny, czy nie ma to w ogóle żadnego znaczenia ?

Jak ja bym chciala, zeby o dziecko staraly sie osoby odpowiedzialne... Ale to chyba tylko w idelanym swiecie...
Skoro sie "staracie", to najpierw sie wyedukujcie w temacie, bo pytanie, ktore zadalas swiadczy o zenujacej niewiedzy. Serio, dla dobra wszytskich - najpierw troche podstaw, a potem seks...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A mi się nasuwa pytanie jak zrobiłaś ten test? Przecież test jest z moczu i nic to tego nie ma sperma w pochwie

Do góry