reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test ciążowy

reklama
Wczoraj powinnam dostać okres nadal go nie ma i się nie zapowiada ale z tego co wiem to po hormonach mogę sobie na niego poczekać :/ wolałabym żeby już był i zacząć w kolejnym cyklu starania

Wczoraj powinnam dostać okres nadal go nie ma i się nie zapowiada ale z tego co wiem to po hormonach mogę sobie na niego poczekać :/ wolałabym żeby już był i zacząć w kolejnym cyklu starania

Nie sugeruj się tym, że po odstawieniu hormonalnych, spóźniający się okres może oznaczać ciążę. Wszystko się reguluje teraz w Twoim organizmie, jeden dzień spóźnienia nic nie oznacza, miałam koleżankę która nie miała przez pół roku po odstawieniu hormonów. Oczywiście ciąża od razu po odstawieniu jest możliwa, ale sugerując się tylko okresem, można się zawieść.

Wiem ale wiara w pierwszy cykl była 😉 Pytanie teraz kiedy mam się zgłosić na konsultacje do ginekologa jeśli okres się nie pojawi dodam, że w 15 dniu cyklu byłam na kontrolnym USG po odstawieniu i cytologii

Ja bym poczekała z półtora-dwa tygodnie od planowanego dnia miesiączki.
Po tabletkach cykl czasami wariuje, organizm musi przywyknąć do tego że samodzielnie już musi ogarniać cykl. Z tego co pamiętam to raz po odstawieniu tabletek miałam okres między 40-45 dniem, a później wszystko wróciło do normy, za drugim z kolei wszystko od razu w terminie.

Wiem ale wiara w pierwszy cykl była 😉 Pytanie teraz kiedy mam się zgłosić na konsultacje do ginekologa jeśli okres się nie pojawi dodam, że w 15 dniu cyklu byłam na kontrolnym USG po odstawieniu i cytologii
Pytanie,czy wczorajszy test na 100% był negatywny 🤷 w dwóch ciążach biochemicznych miałam przyzwoite kreski 10dpo i cień w dniu planowanej miesiączki. Zwykle wtedy do 3-4 dni przychodził spóźniony okres 🙂. Także na dwoje babka wróżyła... Skoro dzisiaj wyszedł negatyw to daj sobie kilka dni, może coś ruszy

reklama
Pytanie,czy wczorajszy test na 100% był negatywny 🤷 w dwóch ciążach biochemicznych miałam przyzwoite kreski 10dpo i cień w dniu planowanej miesiączki. Zwykle wtedy do 3-4 dni przychodził spóźniony okres 🙂. Także na dwoje babka wróżyła... Skoro dzisiaj wyszedł negatyw to daj sobie kilka dni, może coś ruszy
Byłam na konsultacji u ginekologa na USG ciałko żółte więc owulacja musiała być jakiś nie dawno

Do góry