Mam wrażenie, że jest coraz więcej jadu wśród starających się....starałam się 2,5 roku...badania, klinika, poronienie.... Co to znaczy odpuścić ? Dla mnie to jest ulubiony tekst ciotek na spotkaniach rodzinnych....a realnie nikt nie ogarnia o co chodzi. Jedyne co daje słowo "odpuść" to frustracja....
Ciąża to czysta fizjologia...komórki się łączą albo nie, dochodzi do zagnieżdżenia albo nie, ciąża się rozwija albo nie
Jakbym miała przeanalizować swój okres starań to nigdy, nie powiedziałabym "odpuść". Mówimy "odpuść" ale idź monitoring cyklu i lekarz Ci powie, że teraz to wróć do domu i "spontanicznie" kochaj się z mężem
W zdrowej, donoszonej ciąży byłam akurat na wizycie kilka dni przed owulacją....wiedziałam, że będzie.... Zrobiłam test 3 dni przed planowanym terminem @ i wyszedł pozytywny. Czy byłam nakręcona ? Tak! Bo pragnęłam zajść w ciążę przed planowanym terminem porodu z pierwszej ciąży
Dlaczego ? Bo dzisiaj jest mi łatwiej....wiem, że gdybym donosiła tamtą ciążę to nie byłoby mojego maluszka. Byłby inny ale jego już znam i kocham nad życie
Czy parze starającej się o ciążę z inseminacji lub in vitro, możemy powiedzieć "odpuść" ? To nie są wakacje tylko procedury, badania krwi w wyznaczone dni i nie ma miejsca na brak myślenia ale jakoś do tych ciąż dochodzi
Wierzcie mi, że ogromną grupa kobiet nakręcona jak mały samochodzik na robienie testów zachodzi w ciążę w pierwszych trzech miesiącach mimo myślenia i ekscytacji. Nikt ze starających się nie wmówi mi, że uprawiając seks w dni płodne w ogóle nie pomyśli "a może tym razem" ...no chyba, że zaliczy solidną dawkę alkoholu i wyluzuje
.
Miejmy dla siebie nawzajem jako kobiety więcej wyrozumiałości, wsparcia
Ja długo się starałam (oczywiście zawsze ktoś stara się dłużej) ale uwielbiam ten początkowy entuzjazm u kobiet i z całego serca życzę każdej z Was szybkich dwóch kresek
Żeby ten test pozytywny był właśnie robiony z radością, nie strachem
Łapmy te piękne chwile. Oby ten rok przyniósł dużo maluszków ale też dużo wewnętrznej radości i spokoju. Nie zabierajmy innym nadziei jeśli sami ją straciliśmy, historia każdego z nas jest inna