reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy

reklama
Nie rozumiem po co chodzić na wizytę przed 6tc - o ile oczywiście nic się nie dzieje (krwawienia, bóle brzucha itp).
Potem kobiety żyją ze strachem i w panice, ze nic nie było widać i pewnie coś jest nie tak.

Wizyta ma sens NIE WCZEŚNIEJ niż w okolicach 8-9tc kiedy dobrze widać na USG zarodek.

Od czasu pozytywnego testu ciążowego , tak jak radzą inne dziewczyny - lepiej zrobić betę x3 co 48h dla obserwacji przyrostu.

Pozdrawiam :)
Osoby
Nie rozumiem po co chodzić na wizytę przed 6tc - o ile oczywiście nic się nie dzieje (krwawienia, bóle brzucha itp).
Potem kobiety żyją ze strachem i w panice, ze nic nie było widać i pewnie coś jest nie tak.

Wizyta ma sens NIE WCZEŚNIEJ niż w okolicach 8-9tc kiedy dobrze widać na USG zarodek.

Od czasu pozytywnego testu ciążowego , tak jak radzą inne dziewczyny - lepiej zrobić betę x3 co 48h dla obserwacji przyrostu.

Kobiety ktore nie maja problemow z zachodzeniem i utrzymaniem ciazy to moga sobie isc nawet i w 12 tyg ale kobiety ktore maja problemy z ciaza to musza kontrolowac od poczatku ja zebym mogl brac zastrzyki ( neoparin ) musialam isc odrazu zeby mi sprawdzil czy nie mam ciazy pozamacicznej zeby muc brac zastrzyki tez sa kobiety ktore od poczatku maja problemy z cialkiem zoltym i musza brac leki na podczymanie wiec zanim zdyskryminujesz kobiety to troche wiedzy by ci sie przydalo ;) sorry za uniesienie ale wkurzaja mnie takie kobiety co maja zdrowa ciaze a glupio sie wypowiadaja do kobiet z problemami .

Osoby

Kobiety ktore nie maja problemow z zachodzeniem i utrzymaniem ciazy to moga sobie isc nawet i w 12 tyg ale kobiety ktore maja problemy z ciaza to musza kontrolowac od poczatku ja zebym mogl brac zastrzyki ( neoparin ) musialam isc odrazu zeby mi sprawdzil czy nie mam ciazy pozamacicznej zeby muc brac zastrzyki tez sa kobiety ktore od poczatku maja problemy z cialkiem zoltym i musza brac leki na podczymanie wiec zanim zdyskryminujesz kobiety to troche wiedzy by ci sie przydalo ;) sorry za uniesienie ale wkurzaja mnie takie kobiety co maja zdrowa ciaze a glupio sie wypowiadaja do kobiet z problemami .
Przeczytałaś dobrze te wypowiedzi? "O ile oczywiście nic się nie dzieje". A tu przytaczasz przypadek, w którym wiadomo, że trzeba kontrolować. Więc zamiast walniesz komuś tekst o poszerzaniu wiedzy, sama czytaj ze zrozumieniem.

Osoby

Czytanie ze zrozumieniem się kłania ;)

Przeczytałaś dobrze te wypowiedzi? "O ile oczywiście nic się nie dzieje". A tu przytaczasz przypadek, w którym wiadomo, że trzeba kontrolować. Więc zamiast walniesz komuś tekst o poszerzaniu wiedzy, sama czytaj ze zrozumieniem.
Przeczytalam dobrze 🙂 nie zawsze nasz organizm daje nam znac ze cos sie dzieje i uwiez ze nie podalam przypadku tylko co 2 kobieta ma problem z ciążami 😩

Do góry