reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy

reklama
Tak wyglądają moje wszystkie 3 testy 🤦

Załączniki

• received_765961094812001.jpeg
    received_765961094812001.jpeg
    110,6 KB · Wyświetleń: 113
Zaniepokoiło mnie że dzisiaj po siusianiu na papierze miałam bardzo słabe plamienie
generalnie cała historia Twojej ciąży nie jest typowa i naprawdę dobrze byłoby jednak się przebadać. Rozumiem, że nie chcesz ale nikt tu nic mądrzejszego Ci nie poradzi. Możesz albo zbadać bete i proga i po 48 godzinach zrobić przyrost i wiedzieć na czym stoisz, albo jak już tu koleżanka zalecała unikać forum i skupić się tylko na tym, że na pewno jest wszystko dobrze.

Obawiam się, że lekarz tylko wyśle Cię na betę, bo na USG jeszcze nic nie zobaczy i mocno Cię nastraszy.
Ja 2 tyg po terminie @ miałam w obrazie usg pusty pęcherzyk ciążowy. Lekarz kazał wrócić po tygodniu i był to dla mnie strasznie trudny tydzień. Na szczescie na kolejnej wizycie był już zarodek i bijące serduszko, ale oszczedziłabym sobie wiele stresu, nieprzespanych nocy i łez, gdybym nie pospieszyła się tak z pierwszą wizytą.
U mnie tez pierwszym objawem ciąży były nabrzmiałe i tkliwe piersi. I to już w dniu kiedy test o czułości 10 jeszcze wyszedł negatywny. Ale mimo to już wiedziałam, bo tak samo miałam w poprzedniej ciąży. Dwa dni później wyszła druga blada kreska, taka jak Twoja. Tylko to było 1 dzień po terminie @. Skoro Ty jesteś już 2 tyg po terminie @, to powinnaś sprawdzić czy beta przypadkiem nie spada.
Kiedy miałaś ostatnią @ (nie tą skąpą, zanikającą, tylko poprzednią)? Jak długie masz cykle?

reklama
Nie rozumiem po co chodzić na wizytę przed 6tc - o ile oczywiście nic się nie dzieje (krwawienia, bóle brzucha itp).
Potem kobiety żyją ze strachem i w panice, ze nic nie było widać i pewnie coś jest nie tak.

Wizyta ma sens NIE WCZEŚNIEJ niż w okolicach 8-9tc kiedy dobrze widać na USG zarodek.

Od czasu pozytywnego testu ciążowego , tak jak radzą inne dziewczyny - lepiej zrobić betę x3 co 48h dla obserwacji przyrostu.

Pozdrawiam :)

Do góry