reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test ciążowy

Nie wiem, jak szybko może spaść beta, ale zdaje się, że szybko, skoro często wynik wychodzi pozytywny w jeden dzień, a drugiego dnia już krwawienie i wynik negatywny.

Moje testy nie były takie blade, jak ten na zdjęciu autorki. Tzn pierwszy taki był, ale kolejne już były wyraźne. Dwa, czt trzy dni miałam pozytywny wynik, a kolejnego dnia już lipa. Lekarz nie powiedział mi na 100%, powtarzam po raz kolejny. Nie można mówić o diagnozie, to było jego przypuszczenie. Powiedział, że to najbardziej prawdopodobne. Aa, i kreski nie pokazały się u mnie po czasie, tylko w ciągu 1-3 minut, czyli normalnie.
Ale po pierwsze: krwawienia można dostać jak beta jest nadal wysoka i dopóki nie sprawdzisz jej poziomu w krwi, to nie wiesz czy w ciąży faktycznie byłaś. Litości, to tylko test. Powtarzam, były tu już przypadki różowych kresek na testach, a beta nawet tego samego dnia negatywna.
Po drugie: to, że TY tak miałaś, nie znaczy, że każda inna różowa kreska jest testem pozytywnym.
I na tym zakończmy tę dyskusję.

reklama
Nie wiem, jak szybko może spaść beta, ale zdaje się, że szybko, skoro często wynik wychodzi pozytywny w jeden dzień, a drugiego dnia już krwawienie i wynik negatywny.

Moje testy nie były takie blade, jak ten na zdjęciu autorki. Tzn pierwszy taki był, ale kolejne już były wyraźne. Dwa, czt trzy dni miałam pozytywny wynik, a kolejnego dnia już lipa. Lekarz nie powiedział mi na 100%, powtarzam po raz kolejny. Nie można mówić o diagnozie, to było jego przypuszczenie. Powiedział, że to najbardziej prawdopodobne. Aa, i kreski nie pokazały się u mnie po czasie, tylko w ciągu 1-3 minut, czyli normalnie.
Po pierwsze, to że dzisiaj test pozytywny jutro beta zerowa nie oznacza, że test nie był np. wadliwy. Tylko beta potwierdza ciążę w 100%, a nie jakiś osikany patyk. Więc ma to się nijak do potwierdzenia twojego teorii.

Poza tym, beta nie spada tak szybko, żeby test wyszedł pozytywny, a beta negatywna tego samego dnia.

Po drugie nie chodziło mi w jakim czasie wyszły twoje kreski, tylko o fakt, że testów się po czasie nie odczytuje. Więc, nawet rzucanie podejrzeń w temacie ciąży biochemicznej przez ginekologa na podstawie testu robionego kilka dni czy tygodni temu w moich oczach lekarza dyskwalifikuje jaki dobrego specjalistę.

Po trzecie to, że Ty tak miałaś to żadna reguła. Chociaż i tu można się spierać, bo bety nie robiłaś. Więc możesz sobie tylko gdybać...

Do góry