reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciazowy

Linka1290

Fanka BB :)
Hej,
Jeatem tu nowa i staram sie o dziecko dopiero od miesiaca. Kupilam sobie 3 testy na allegro i dzisiaj zrobilam 2. Ale wynik jest dziwny i mam wrazenie ze te testy sa badziewne. Po 10 sekundach od zmoczenia testu pojawila sie jedna gruba kreska a po kolejncyh ok 30 sekundach druga bardzo blada. Chcialabym sie dowiedziec od Was czy te 2 kreski powinny pojawic sie w tym samym momencie? Do tego nie wiem o co chodzi z ta blada kreska, pewnie testy sa wadliwe ale tez zastamawiam sie czy to nie ciaza biochemiczna samoistne poronienie itp bo juz sie naczytalam w necie duzo o tym..

reklama
Kreski nie musza się pojawić jednocześnie. Ważne tylko żebyś odczytała test w czasie, który podaje producent. Co do jaśniejszej kreski - moja właśnie dzisiaj skończyła 5 tygodni. Blada kreska również oznacza ciaze, nie ma tak, ze bledsza kreska, to biochemiczna czy poronienie. Nigdy nie wiadomo jak skończy się ciaza, ale kolor kreski nie o tym nie świadczy 😉

Jeszcze zapomnialam dodac, ze kreski sa chyba ciensze niz ta normalna gruba. Moze pojde po jakis inny test w aptece bo trkche nie ufam tym z allegro. Kupilam na szybko bo myslalam ze to takie same jak w aptece a sie okazalo ze ktos sobie sam produkuje. Wyglada to tak: do tego moje miesiaczko sa nieregularne a to 32 dzien cyklu i nie wiem czy to juz dzoen spodziewanej miesiaczki czy jeszcze nie :)
IMG_20200812_160349.jpg

To nie są blade kreski to są normalne kredki które ewidentnie wskazują na ciaze.....jak wolisz inny test to zrób a jak chcesz mieć pewność to idź na betaHCG z krwi

Dzieki za odpowiedz, ja jednak troche sie obawiam i wole nie nastawiac sie, ze ciaza bo sie moge rozczarowac pozniej :) zawsze myslalam, ze normalnie musza byc 2 takie same kreski a nie ze jedna fioletowa, a druga bladorozowa i pojawiajaca sie pol minuty pozniej, ale w sumie wczesniej nigdy testow nie robilam, bo dopiero zaczelam sie starac.

reklama
Dzieki za odpowiedz, ja jednak troche sie obawiam i wole nie nastawiac sie, ze ciaza bo sie moge rozczarowac pozniej :) zawsze myslalam, ze normalnie musza byc 2 takie same kreski a nie ze jedna fioletowa, a druga bladorozowa i pojawiajaca sie pol minuty pozniej, ale w sumie wczesniej nigdy testow nie robilam, bo dopiero zaczelam sie starac.
Moja kreska wyglądała tak. A nawet jaśniejsza była na początku i dzisiaj 24tc. :)
Tez udalo sie nam za pierwszym razem w pierwszym cyklu starań. I również mialam nieregularne cykle :)
IMG_20200326_104653.jpg

Do góry