duphaston odstawia się w dniu miesiączki nie wcześniej...W dniu kiedy odstawiłam duphaston na teście nie było nawet cienia cienia
reklama
Sisi1992
Zaangażowana w BB
Lekarzem nie jestem i stosuje tak jak lekarz zalecilduphaston odstawia się w dniu miesiączki nie wcześniej...
czyli zalecił ci tydzień przed okresem odstawić tak?Lekarzem nie jestem i stosuje tak jak lekarz zalecil
cykle Ci się skróciły ok, zrozumiałam...Lekarzem nie jestem i stosuje tak jak lekarz zalecil
Sisi1992
Zaangażowana w BB
Lekarz kazał mi brać duphaston od 10 DC 2x1 przez 10 dni. Po poronieniu cykle się mi skróciły i krwawienie wystepowalo co 21-22 dni. Prócz tego choruję na pcos i bez leków praktycznie nie mam samoistnej @ bywało że i pół roku,albo 8 miesięcy miesiączki nie było, więc duphaston bardziej na wyregulowanie cyklu. Tak czy siak dziś przyszła @ więc po problemie dziewczyny sprawa się wyjaśniła test musiał być felerny
Sisi1992
Zaangażowana w BB
Miałam wiele razy. Mam dwoje dzieci o pierwsze staraliśmy się leczyliśmy ponad 4 lata cały czas z tabletkami i monitoringiem. Pomimo tabletek owulacja też nie zawsze była, z drugim synem to samo z tym że leczenie trwało 2 lata....ostatnia ciąża niestety poroniona była bez wspomagania.
Bibi89
Fanka BB :)
Wiesz, progesteron suplementowany od 10 dc może zablokować owulacje jeśli nie wystąpiła wcześniej. Więc dopóki tak go bierzesz to bym nawet testów nie marnowała bo szanse na ciążę z takich cykli są niewielkie.Lekarz kazał mi brać duphaston od 10 DC 2x1 przez 10 dni. Po poronieniu cykle się mi skróciły i krwawienie wystepowalo co 21-22 dni. Prócz tego choruję na pcos i bez leków praktycznie nie mam samoistnej @ bywało że i pół roku,albo 8 miesięcy miesiączki nie było, więc duphaston bardziej na wyregulowanie cyklu. Tak czy siak dziś przyszła @ więc po problemie dziewczyny sprawa się wyjaśniła test musiał być felerny
reklama
Sisi1992
Zaangażowana w BB
To od którego DC zazwyczaj stosuje się duphaston? Mi tak kazał lekarz brać więc brałam..... Co jeśli np owulacja jest późno? Lepiej nie brać tego duphastonu? Wszystkie ciążę miałam młodsze z USG niż z om o 2 tyg....czy to może oznaczać że owulacja jest późno?Wiesz, progesteron suplementowany od 10 dc może zablokować owulacje jeśli nie wystąpiła wcześniej. Więc dopóki tak go bierzesz to bym nawet testów nie marnowała bo szanse na ciążę z takich cykli są niewielkie.