reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy coraz jaśniejsza kreska

wis2

Zaciekawiona BB
Cześć, od kilku dni mam bóle podbrzusza, okres spóźnia się 2 dzień, zrobiłam wczoraj test ciążowy z porannego moczu i była druga kreska dosyć wyraźna, dziś rano powtórzyłam test i mam wrażenie że kredka jest jaśniejsza niż ta z wczoraj co mogłoby świadczyć o tym, że poziom HCG spada.. martwi mnie to, plus bóle podbrzusza. Jutro dopiero mam wizytę i rano zrobię badania z krwi ale bardzo się niepokoje.. miała któraś z was tak?

reklama
Przyrostu bądź spadku hcg nie mierzy się testami - mogą się słabo wybarwiać. Najlepiej pójść na betę z krwi, oznaczyć progesteron + po 48h zrobić ponowne badanie z oznaczeniem przyrostu ☺️

+ ja w pierwszej ciąży miałam bóle podbrzusza, ale lekarz wytłumaczył, że macica się rozciąga i robi miejsce dla nowego lokatora 😉

Cześć, od kilku dni mam bóle podbrzusza, okres spóźnia się 2 dzień, zrobiłam wczoraj test ciążowy z porannego moczu i była druga kreska dosyć wyraźna, dziś rano powtórzyłam test i mam wrażenie że kredka jest jaśniejsza niż ta z wczoraj co mogłoby świadczyć o tym, że poziom HCG spada.. martwi mnie to, plus bóle podbrzusza. Jutro dopiero mam wizytę i rano zrobię badania z krwi ale bardzo się niepokoje.. miała któraś z was tak?
Poziom wybarwienia kreski o niczym nie swiadczy.
Lekarz jutro nic na wizycie nie zobaczy. Oznacz betę z przyrostem plus progesteron i wtedy idź na wizytę.

Poziom wybarwienia kreski o niczym nie swiadczy.
Lekarz jutro nic na wizycie nie zobaczy. Oznacz betę z przyrostem plus progesteron i wtedy idź na wizytę.
Z tego co lekarz mówi to zobaczy pęcherzyk jeśli jest wszystko dobrze, u mnie jest ryzyko poronienia więc wizyta musi być

I jeśli pójdziesz w Cwartek, czyli jakoś tydzień po miesiączce, to lekarz może jeszcze nic nie zobaczyć. Na usg widać dopiero jak beta ponad 1000.

reklama
Z tego co lekarz mówi to zobaczy pęcherzyk jeśli jest wszystko dobrze, u mnie jest ryzyko poronienia więc wizyta musi być
Marne szanse na to, żeby ledwie 3 dni po spóźnieniu miesiączki lekarz cokolwiei zobaczył. Masz betę na poziomie kilkaset, a musisz miec minimum 1000. Plus jeżeli jest ryzyko poronienia to tym bardziej zanim lekarz włączy leki powinnaś mieć zbadana betę z przyrostem, zeby zobaczyc, czy dobrze rośnie.

reklama
Do góry