reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Teściowie

Zawsze wychodziłam z założenia, że dziecko ma prawo mieć babcie, ale nie można dać sobie wchodzić na głowę.
Myślę, że najważniejsze jest jasno wytyczyc granice teściom.
I mąż musi stac po naszej stronie.
Wtedy wszystko się ułoży.
:)

reklama
tak tak, dlatego krzywo na mnie patrzą, jak karola śpi i przez sen zapłacze, bo wtedy wszyscy na wyścigi do niej lecą.
Ja wtedy zawsze mam niezmienny tekst: Jak sie obudziła, to zaraz ją tu przyniosę, nie musisimy wszyscy teraz do niej iść. Ja wystarcze :)

nie zniose sluchania typu:
-"za twardy materac"
-"czemu na plasko ja kladlam poduszke"
-"daj mu herbaty"(zaznacze ze nie lubi to co mam mu wciskac???)
-"nie nos go na recach"-tu chodzi o to ze malego troszke trzymam w pionie to mi sra ze kregoslup bedzie krzywy.......................ze mam w rozku go trzymac...............ona ani razu nawet go na rece bez tego rozka nie wziela bo sie boi a to jest moje dziecko i wiem co moge a co nie i jak wezme go bez rozka to mi sra................ :mad:

mam nadzieje ze juz niedlugo sie stad wyniesiemy i nie bede musiala za duzo jej sluchac

czemu te teściowe tak się "psują" po urodzeniu wnuka??? ja do swojej też nic nie miałam dopóki nie zadzwoniła po Wielkanocy (spędzaliśmy ją u nich) i nie powiedziała zmartwionym głosem, że może Krzymek tak często je bo ja mam za chude mleko - niby nic takiego , pewnie przemawiała przez nią troska ale jakoś mnie to zraziło i aż się boję co to będzie jak się tam w lipcu przeprowadzimy...

Jezu, z tym chudym mlekiem to chyba jakis debilizm?? ja tez usłyszałam kilka razy, że mam chyba bardzo tłuste mleko, bo Agata szybko przybiera na wadze
usłyszałam też że mam chyba za chude mleko od innej baby, bo Agata za często je /co 2 godziny średnio/

ja juz nic z tego nie rozumiem!!!

::)pokarm kobiecy może być za chudy albo za tłusty???

Ach te tesciowe!Jak lubia komentowac na temat jakosci mleka synowej!To taka typowo kobieca zlosciwosc,wiedzia jak urazic,obysmy my sie takimi tescowymi nie staly... ::) Ja tez slyszalam juz kilka razy od tesciowej komentarze na temat mleka-raz zza tluste ze trzeba dziecku wode podawac,drugi raz ze w ogole za malo mleka... Ale ostatnio sie odczepila,bo ostatnio jak poruszyla ten temat to jej dosc ostro odpowiedzialam i chyba nie oczekiwala.

Nie chcę bronić teściowych, ale pamiętajcie, że im kiedyś takie rzeczy wpierano:
mleko za chude, lepsze i zdrowsze jest karmienie sztuczne,
jak dziecko ma czkawkę to dać cukru do ssania...
i mnóstwo innych "wspaniałych rad".
Trzeba dawać im do zrozumienia, że nauka poszła do przodu i teraz jest inaczej :D

reklama
Do góry