reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Teściowie

reklama
a jednak nie zdecydowałam się nic teściowej powiedzieć na naszej rozmowie "służbowej".
Tylko wyobraźcie sobie, że ja na tę rozmowę o ich sprawach w sądzie musiałam lecieć pieszo przez pół miasta, a teść codziennie (i teraz też) jest w naszej kamienicy u swojej matki, ale się do nas nie odzywa - taki zacięty! :( choć ja mu nigdy nic niegrzecznego nie powiedziałam tylko jak ostatnio wypraszał mojego męża z naszego mieszkania to powiedziałam że ja może też wyjdę ;) bo mi żal męża było, że ojciec go tak traktuje
codziennie też z teściową koło nas przejeżdżają ...

i tak naprawdę, to nie rozumiem o co tym ludziom chodzi...

wychowywali syna wiele lat, po to by został u nich pod skrzydełkami...

zamiast cieszyć sie z tego że syn jest szczęsliwy, że będą mieli wnuka, ci starsi już ludize szukaja sobie problemów - jakby mało już ich mieli...

mam nadzieję  że będę normalną mamą i teściową...

ja mówię bezosobowo, nawet wyrywa mi się pan, pani. do teścia w życiu nie powiem tato - to określenie miałam zarezerwowane tylko i wyłącznie do jednej osoby.a ten osobnik - teściu na pewno na to nie zasługuje.

reklama
to tak jak ja!
ale co ja się nagłowię żeby ułożyć zdanie bezosobowo ;D
odświeżyłam już sobie najbardziej wyszukane formy gramatyczne ... ;D

Do góry