reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Lilith moje wyniki są różne :/ najlepsze po obiedzie i śniadaniu w pracy, pewnie dużo spalam, ale od dziś będę raczej domowa, więc będą bardziej rzetelne. Zdarzyły mi się dwa wyniki hardcorowe po kolacji - 151 i 152. Tak to raczej dobrze, na czczo zawsze ok. Dla mnie ważne że ten wynik z HbA1c wykazał brak cukrzycy, ale we wtorek wizyta u diabetologa no i zobaczymy co powie. Lil a Ty jesteś na insulinie?

bulkaasia kciuki za glukozę!

reklama
Moja wizyta dziś b. udana, wszystko jak najbardziej ok :-) Szyjka zamknięta, długa (2cm), wód tyle co trzeba, łożysko też w porządku, infekcji i niepokojących upławów zero. Piotrunio waży ok 1430 gram, ułożony poprzecznie, ale ma czas jeszcze na kręcenie się i odwracanie :tak:
A ja ważę 59,7; To zn. że od początku ciąży przybyło mi już prawie 13kg. Ale ponoć przybywa mi kg w normie, ani za dużo, ani za mało. Z Idunią przytyłam 17 kg w ciąży, tym razem się chyba więcej zapowiada...

Ostatnia edycja:
Ja też po testach z glukozy i powiem Wam, że roztwór okazał sie pyszny - naprawdę:tak:. Miałam wrażenie, że piję lemoniadę cytrynową albo taką oranżadkę w proszku co kiedys się jadło palcem lub rozpuszczało w wodzie:-D Najpierw pobrała mi krew, potem napój i 2godz później znowu krew pobrali. Wyniki będą 2/10 razem przy wizycie z położną. Mam tylko nadzieję, że cukrzycy nie będzie:tak:
betiks gratuluję udanej wizyty a Piotruś to już "kawał chłopa":-D

Betiks gratuluję udanej wizyty a z chłopakiem trzeba więcej przytyć bo to w końcu mały mężczyzna :happy: Przecież chłopcy raczej są troszkę więksi niż dziewczynki. Ale co tam po porodzie stracisz :-)

betiks jak czytam ile twoj wazy,to jestem zalamana ile ta moja Pysia bedzie miala przy urodzeniu :szok:
bo na tym etapie ciazy,co ty jestes moja miala wage 1840g :szok:...mam nadzieje,ze troche zwolni z tym przyrostem wagi ..:-D
i gratki udanej wizyty ;-)

Betiks to Ty chudzina jesteś! Mnie ostatnio wybiło równo 10 kilo na plusie, z czego prawie dwa to Marysieńka ;) Gratuluję dobrych wieści :) A odpukać, ja od trzech tygodni nie miałam ani jednego kurczu łydek!

Widzisz Asia, nie taki diabeł straszny jak go malują, kciuki za dobre wyniki :tak:

Betiks gartuluje udanej wizyty i duzego bąbelka niech sobie rośnie zdrowo:tak: Bulkasia nie wiem jak moze samkować glukoza :baffled:ale jeśli tobie smakowala to sie ciesze i &&&&&&&&&&&&&&& za wyniki:-)

madlen79 oczywiście brałam, najpierw mi lekarz przepisał asparaginian extra 2x1 + mg b6 1x1, ale zdarzały się skurcze, i jak mi się skończył asparaginian to w aptece nie było więc kupiłam potas. Lekarz kazał mi brać asparaginian 1x2 + 1x1, więc tak brałam potas: 2 tabletki do południa, 1 na wieczór + 1 mg b6. Teraz mam znowu asparaginian od ok. tygodnia i odpukać nic się nie dzieje. Lekarz mówi że mogę wrócić do 2 tabletek ale jeszcze tego nie zrobiłam.

reklama
Do góry