reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Lilith moje wyniki są różne :/ najlepsze po obiedzie i śniadaniu w pracy, pewnie dużo spalam, ale od dziś będę raczej domowa, więc będą bardziej rzetelne. Zdarzyły mi się dwa wyniki hardcorowe po kolacji - 151 i 152. Tak to raczej dobrze, na czczo zawsze ok. Dla mnie ważne że ten wynik z HbA1c wykazał brak cukrzycy, ale we wtorek wizyta u diabetologa no i zobaczymy co powie. Lil a Ty jesteś na insulinie?

bulkaasia kciuki za glukozę!

reklama
Moja wizyta dziś b. udana, wszystko jak najbardziej ok :-) Szyjka zamknięta, długa (2cm), wód tyle co trzeba, łożysko też w porządku, infekcji i niepokojących upławów zero. Piotrunio waży ok 1430 gram, ułożony poprzecznie, ale ma czas jeszcze na kręcenie się i odwracanie :tak:
A ja ważę 59,7; To zn. że od początku ciąży przybyło mi już prawie 13kg. Ale ponoć przybywa mi kg w normie, ani za dużo, ani za mało. Z Idunią przytyłam 17 kg w ciąży, tym razem się chyba więcej zapowiada...

Ostatnia edycja:
Ja też po testach z glukozy i powiem Wam, że roztwór okazał sie pyszny - naprawdę:tak:. Miałam wrażenie, że piję lemoniadę cytrynową albo taką oranżadkę w proszku co kiedys się jadło palcem lub rozpuszczało w wodzie:-D Najpierw pobrała mi krew, potem napój i 2godz później znowu krew pobrali. Wyniki będą 2/10 razem przy wizycie z położną. Mam tylko nadzieję, że cukrzycy nie będzie:tak:
betiks gratuluję udanej wizyty a Piotruś to już "kawał chłopa":-D

Betiks gratuluję udanej wizyty a z chłopakiem trzeba więcej przytyć bo to w końcu mały mężczyzna :happy: Przecież chłopcy raczej są troszkę więksi niż dziewczynki. Ale co tam po porodzie stracisz :-)

betiks jak czytam ile twoj wazy,to jestem zalamana ile ta moja Pysia bedzie miala przy urodzeniu :szok:
bo na tym etapie ciazy,co ty jestes moja miala wage 1840g :szok:...mam nadzieje,ze troche zwolni z tym przyrostem wagi ..:-D
i gratki udanej wizyty ;-)

Betiks to Ty chudzina jesteś! Mnie ostatnio wybiło równo 10 kilo na plusie, z czego prawie dwa to Marysieńka ;) Gratuluję dobrych wieści :) A odpukać, ja od trzech tygodni nie miałam ani jednego kurczu łydek!

Widzisz Asia, nie taki diabeł straszny jak go malują, kciuki za dobre wyniki :tak:

Betiks gartuluje udanej wizyty i duzego bąbelka niech sobie rośnie zdrowo:tak: Bulkasia nie wiem jak moze samkować glukoza :baffled:ale jeśli tobie smakowala to sie ciesze i &&&&&&&&&&&&&&& za wyniki:-)

madlen79 oczywiście brałam, najpierw mi lekarz przepisał asparaginian extra 2x1 + mg b6 1x1, ale zdarzały się skurcze, i jak mi się skończył asparaginian to w aptece nie było więc kupiłam potas. Lekarz kazał mi brać asparaginian 1x2 + 1x1, więc tak brałam potas: 2 tabletki do południa, 1 na wieczór + 1 mg b6. Teraz mam znowu asparaginian od ok. tygodnia i odpukać nic się nie dzieje. Lekarz mówi że mogę wrócić do 2 tabletek ale jeszcze tego nie zrobiłam.

reklama
Do góry