reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Viv świetnie że wszystko dobrze, gratulacje:-) mój Antoś też siedzi na pupie a ja leże i leże a on sie nie przekręca, tzn pewności nie mam bo wizyta w poniedziałek ale przy żebrach mi wpycha twardą kulkę wielkości dłoni więc przypuszczam że to główka :-D ciekawe ile mój grubasek waży ;)

reklama
Viv tp super :) a dlaczego mala ma tylko dwa tygodnie na obrocenie sie?

Lekarz mówi że jak się nie obróci do 32tc to potem już nie będzie miała miejsca i szansy, a że generalnie jest spora to tak do dwóch tygodni max... moja położna mówiła o terminie do 34tc, w praktyce to pewnie nieraz dzieciaki robią niespodziankę w ostatniej chwili, no ale zobaczymy. Może jeszcze się ułoży jak należy :) Choć jak będzie za duża to też nic z tego, oczywiście największy wymiar ma z główki, w porównaniu do brzuszka to różnica trzech tygodni :eek:

Gratuluje udanych wizyt i dobrych wyników :tak:

Vivienne ja gdzieś czytałam że dzieci się ot tak przed porodem nagle obracają.
Mój też ciągle tyłkiem w dół, raz był odwrotnie

Viv świetnie że wszystko dobrze, gratulacje:-) mój Antoś też siedzi na pupie a ja leże i leże a on sie nie przekręca, tzn pewności nie mam bo wizyta w poniedziałek ale przy żebrach mi wpycha twardą kulkę wielkości dłoni więc przypuszczam że to główka :-D ciekawe ile mój grubasek waży ;)

Tez mi wypycha twarda kulke na wysokosci zeber glownie po stronie lewej ale ja przypuszczam ze to pupa :) bo na ostatnim USG Mala byla ulozona glowkowo ale u mnie to jeszcze wczesnie wiec wszystko moze sie zmienic. A jak usiade jakos nie wygodnie to czuje ja glownie w podbrzuszu wiec nie wiem czym ona tam mnie wali czy raczkami czy nozkami ;)

Dziewczyny gratuluje dobrych wynikow :)

Neska teoretycznie dziecko powinno przekrecic sie glowka w dol do 32tc ,czasami.. chociaz rzadko dzieci robia to ''na chwile przed porodem''
ale wiadomo,ze im wieksze dziecko tym gorzej sie odwrocic,bo ma malo miejsca :tak:
moja Pysia lezy juz sobie glowka w dol ;-)

Vivienne super że wyniki okej i że widziałaś maluszka...myślę że ma jeszcze czas na obrócenie się, znam przypadek gdzie dziewczyna z którą leżałam w szpitalu miła rodzić przez cc bo jej synek był ułożony pośladkowo, a w dniu planowanej cesarki zrobili jej usg i mały był już ułożony główkowo, to wszystko zależy jednak od dziecka, i od jego kaprysów hehhehe.

A jak tam codzienne mierzenie cukru??? dobre wyniki, bo mi czasem skacze, a najgorzej wychodza na czczo nie wiem dlaczego.

Ja mam wizyte we wtorek, juz sie doczekać nie mogę moze usg bede miała.

reklama
Do góry