Viv świetnie że wszystko dobrze, gratulacje:-) mój Antoś też siedzi na pupie a ja leże i leże a on sie nie przekręca, tzn pewności nie mam bo wizyta w poniedziałek ale przy żebrach mi wpycha twardą kulkę wielkości dłoni więc przypuszczam że to główka ciekawe ile mój grubasek waży
reklama
Vivienne
Marysiowa Mama :) Moderatorka
Viv tp super a dlaczego mala ma tylko dwa tygodnie na obrocenie sie?
Lekarz mówi że jak się nie obróci do 32tc to potem już nie będzie miała miejsca i szansy, a że generalnie jest spora to tak do dwóch tygodni max... moja położna mówiła o terminie do 34tc, w praktyce to pewnie nieraz dzieciaki robią niespodziankę w ostatniej chwili, no ale zobaczymy. Może jeszcze się ułoży jak należy Choć jak będzie za duża to też nic z tego, oczywiście największy wymiar ma z główki, w porównaniu do brzuszka to różnica trzech tygodni
Fiolka_130
Fanka BB :)
Gratuluje udanych wizyt i dobrych wyników
Vivienne ja gdzieś czytałam że dzieci się ot tak przed porodem nagle obracają.
Mój też ciągle tyłkiem w dół, raz był odwrotnie
Vivienne ja gdzieś czytałam że dzieci się ot tak przed porodem nagle obracają.
Mój też ciągle tyłkiem w dół, raz był odwrotnie
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
Viv świetnie że wszystko dobrze, gratulacje:-) mój Antoś też siedzi na pupie a ja leże i leże a on sie nie przekręca, tzn pewności nie mam bo wizyta w poniedziałek ale przy żebrach mi wpycha twardą kulkę wielkości dłoni więc przypuszczam że to główka ciekawe ile mój grubasek waży
Tez mi wypycha twarda kulke na wysokosci zeber glownie po stronie lewej ale ja przypuszczam ze to pupa bo na ostatnim USG Mala byla ulozona glowkowo ale u mnie to jeszcze wczesnie wiec wszystko moze sie zmienic. A jak usiade jakos nie wygodnie to czuje ja glownie w podbrzuszu wiec nie wiem czym ona tam mnie wali czy raczkami czy nozkami
Dziewczyny gratuluje dobrych wynikow
Neska teoretycznie dziecko powinno przekrecic sie glowka w dol do 32tc ,czasami.. chociaz rzadko dzieci robia to ''na chwile przed porodem''
ale wiadomo,ze im wieksze dziecko tym gorzej sie odwrocic,bo ma malo miejsca
moja Pysia lezy juz sobie glowka w dol ;-)
ale wiadomo,ze im wieksze dziecko tym gorzej sie odwrocic,bo ma malo miejsca
moja Pysia lezy juz sobie glowka w dol ;-)
LilithGoth
Fanka BB :)
Vivienne super że wyniki okej i że widziałaś maluszka...myślę że ma jeszcze czas na obrócenie się, znam przypadek gdzie dziewczyna z którą leżałam w szpitalu miła rodzić przez cc bo jej synek był ułożony pośladkowo, a w dniu planowanej cesarki zrobili jej usg i mały był już ułożony główkowo, to wszystko zależy jednak od dziecka, i od jego kaprysów hehhehe.
A jak tam codzienne mierzenie cukru??? dobre wyniki, bo mi czasem skacze, a najgorzej wychodza na czczo nie wiem dlaczego.
Ja mam wizyte we wtorek, juz sie doczekać nie mogę moze usg bede miała.
A jak tam codzienne mierzenie cukru??? dobre wyniki, bo mi czasem skacze, a najgorzej wychodza na czczo nie wiem dlaczego.
Ja mam wizyte we wtorek, juz sie doczekać nie mogę moze usg bede miała.
reklama