reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Mam do Was pytanie odnośnie USG 3D/4D jest sens iść na takie badanie na początku ciąży ok 11-13 tyg ciąży? jeśli chodzi o lekarza to w Łodzi jest specjalista od tych badań dr n. med. Lech Dudarewicz.

MamaPatryka89 nic o tym nie czytałam a ni nie słyszałam ale pamiętam z pierwzej ciąży że w 10tc z normalnego usg nic nie było widać i musiałam mieć usg dopochwowe więc trudno mi doradzić Tobie

MamaPatryka ja nie mialam usg 3/4D,ale wydaje mi sie,ze to troche jeszcze zawczesnie..tak jak pisze Kiss ,lepiej zrobic to usg ok20tc ;-)

a ja dzisiaj dostalam list ze szpitala i 2.05 mam spotkanie !!!!:happy2:

ja mam druga wizte u gina 2.05, mam przyjsc z moczem, beda pewnie tez wyniki krwi i tez pobrali mi na toksoplazmoze,
cisnienie mam zwykle niskie a mialam 130/70 jak na mnie to duze choc wiem ze jest takie w normie
no i oczywiscie juz sie nie moge doczekac wizyty :-)

Hej a ja się mogę dziś pochwalić :) byłam u gina ( trochę nastraszył mnie ten ból brzucha) nasza kropeczka ma 4,5 mm wszystko prawidłowo mamy czekać na serduszko :) zapisana luteina i odpoczynek bo powiedział że te bóle są spowodowane przemęczeniem najprawdopodobniej - łatwo powiedzieć

reklama
No i my mamy za sobą pierwszą wizyte u lekarza. Zalożona karta, pobrana krew i mocz, ciśnienie lekko podwyższone ale to u mnie norma - w miare upływu czasu bedzie pewnie gorzej no ale na to jestem psychicznie przygotowana. Najwazniejsze teraz to mam w przyszłym tyg zadzwonić sprawdzić wyniki progesteronu - tak żeby monitorowac i nie stracić tym razem ciąży... Z racji wczesniejszej starty lekarka zarekomendowała mnie na wczesniejsze usg - najwyższy raczy wiedziec kiedy to nastąpi.. :dry: Poki co, brac kwas i się nie martwic... :sorry: Termin potwierdzony na 11.12.12 :tak:

Do góry