reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Mary a czemu miałaś coś nie tak z progesteronem ?
z czego to wynikło jeśli można spytać

Fiolka
Nie wiem czy miałam coś nie tak z progesteronem ostatnio bo nie zdążyłam się dowiedzieć - straciłam fasolke ok 7-8tyg, a nieutrzymanie ciąży często wiąże się ze zbyt niskim poziomem progesteronu - dlatego czasami zaleca się luteine, ale żeby ja zalecić należałoby wcześniej się dowiedzieć czy jest taka potrzeba..
W każdym razie, będe spała spokojniej jak już będę wiedziała że ten hormon mam w normie..
Naprawdę, nie mam najmniejszej ochoty przechodzić przez to jeszcze raz... :dry::no:

Pytam bo ja miałam leczona rok hiper-prolaktynę, wcześniej tarczycę.
Jeszcze w lutym miałam to pierwsze 2 razy ponad normę.
Od początku mam przepisaną luteinę przez endokrynolog.
Czytałam właśnie o badaniu tego progesteronu i sama się zastanawiałam
ale w sumie jak luteinę już sobie i tak aplikuję

O 11 idę po powtórne wyniki badań moczu i na 15tą idę do gina zobaczyć serduszko :tak:. A tak się stresuje tym wszystkim żeby było dobrze. . .

A ja odebrałam właśnie wyniki badań: morfologia - wszystko w normie, mocz też, vdrl ujemne, glukoza w normie, toxo IgM 0,091... Ale co ja przed chwilą odstawilam?! Przeplakalam godzine prawie bo zle odczytalam normy toxo bo ujemne jest do 0,9 a powyzej slabododatni i tam od ilus dodatni i ja sobie przeczytalam ze mam 0,91 wiec ze slabo dodatni i wylam zez strachu juz sie zapisalam na powtorke jutro a Tu mąż wziął moje wyniki i mnie uswiadomil ze moj wynik nie przekracza nawet 0,1... Juz calkiem mi sie w glowie polasowało :D ale od razu mi lepiej :D

również dziś odebrałam wyniki. Krew ok, vdrl ujemne, toxo bedę miała we wtorek. Moczprawie ok, bo mam podwyższony poziom erytrocytów i leukocytów. Czekam do ponchodzi.co iedziałku... Lekarz może powie o

reklama
Byłam po wyniki jedynie leukocytów było mniej,bo 5-10 a nie 30-40 a tak nadal bardzo liczne bakterie chociaż nie czuję żadnego bólu czy pieczenia itp przy siusianiu:sorry:.

Wizyta u gina.
Jeśli chcę badanie usg 3D/4D jego zdaniem najlepiej będzie właśnie w 20tyg.
Macica się powiększa i wszystko jest ok.
Fasol rośnie jak na drożdżach widziałam serduszko :-).
Nadal mam brać luteinę.
Dostałam receptę na furagin ale dopiero mam go wziąć jak zrobię posiew z moczu czyli w poniedziałek.
A i zdjęcie USG też dostaliśmy.

Do góry