reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Fiolka ja tak właśnie jeżdżę, mam 122km. W moim mieście nie mogłam znaleźć lekarza, który byłby w stanie mi pomóc i dlatego padło na Łódź.

reklama
No to nieźle szczerze mówiąc.
U mnie całe szczęście trafiłam na endokrynolog która mi pomogła bo ginekolodzy ręce rozkładali :zawstydzona/y:
Płacę jej nieźle ale jest w moim mieście

A ty mieszkasz gdzieś w pobliżu Katowic? Jeśli tak to rzeczywiście u was jest 100 razy lepiej z medycyną niż w mojej Częstochowie. U nas mamy tylko piękne kościoły :-D

Dlatego myślę nad tamtym szpitalem ale mam godzinkę drogi i nie wiem czy to ma sens :zawstydzona/y:

A zapomniałam napisać że na kolejną wizytę mam zrobić mocz, morfologię, cytomegalię ten drugi odczynnik.
No i oczywiście FT4 jak co miesiąc ale to dla endo.

Ja tym razem chyba chciałabym urodzić naturalnie ale jaki będzie poród dowiem sie dopiero 12/09. Mam wted rozmowę z chirurgiem i położną, będziemy rozmawiać na temat planu i rodzaju porodu.

U nas niestety też nie ma się kompletnie żadnej gwarancji, jeśli chodzi o zainteresowanie lekarza na oddziale. Mam 3 koleżanki, które prowadzili lekarze pracujący w szpitalu. Jedna zamiast na swojego trafiła na najgorszego typa na oddziale i skończyło się cesarką i lekko niedotlenionym maluszkiem, bo decyzja o cc zapadła zbyt późno :wściekła/y: I co z tego, że tamten "jej" go zjechał, koszmaru porodu nie wróci. Inna co prawda trafiła na swojego (ordynator) i nawet się do niej nie uśmiechnął na obchodzie ani nic :wściekła/y: A dziad bierze nie małą kasę za wizytę. Ja chodzę do rewelacyjnej p. gin, która niestety pracuje w W-wie w prywatnej przychodni. Tak, że mnie pozostaje nadzieja, że trafię na ludzkiego lekarza w trakcie swojego porodu. Tamten konował już nie pracuje na szczęście.
A najbliższy termin wizyty mam na 11 lipca i w międzyczasie do zrobienia standardowo morfologia i siuśki :-)

reklama
Betiks lekarz lekarzowi nie jest rowny..czasami cala ciaze placi sie gruba kase,a przy porodzie lekarz cie nie zna..:wściekła/y:,a niekiedy nie placi sie nic i potrfia sie ciezarna dobrze zajac :tak:
wszystko zalezy na kogo sie trafi :tak:
no chyba,ze tak jak Misia..chodzi do lekarza prywatnie i jest pewna,ze jej nie oleje ;-)
Misia a ty juz rozmawialas ze swoim gin o porodzie..?

Do góry