reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Dziewczyny pieknie Wasze wizyty się potoczyły i gratuluję cudnych Maluszków:tak:

Mi połozna robiła usg 30 min i tez miała 2 ekrany, jeden dla siebie i drugi dla mnie.Przy tym wszystko tłumaczyła,pokazywała i pytała czy cos jeszcze chcę wiedzieć. Także byłam usatysfakcjonowana wizytą. Następne duże usg 30 lipca.

reklama
Lolcia ale Twój duży :o Mój we wtorek miał prawie 6 cm ;)
Gratuluje dobrych wieści :-)

To muszę ją pomęczyc aby mi poopowiadała ;-)
A macie też badanie ginekologiczne przed usg? Na czym macie robione je:-p
Bo ja najpierw miałam badanie na tym fotelu specyficznym i potem od razu usg.
W sierpniu chce iść z moim i trochę się krępuję jak to tak będzie

Noukie,Lolcia cudowne wiesci :happy2:
moje tez jest ruchliwe :-D
a ja moze zalapie sie na wczesniejsze usg,jeszcze przed duzym scanem..ale na to musi wyrazic zgode ordynator..,wiec trzymajcie kciuki ;-)
p.ciala u mnie nie rosna (bynajmiej na razie) i nie zagrazaja zyciu mojego Malenstwa..radosc dla mnie ogromna !!!:happy2::happy2::happy2:

Gratuluję udanych wizyt :)

Mój lekarz ma jeden monitor dla siebie i dla mnie, ale jest tak blisko umieszczony że widać perfekt. Co do długości samego usg to nie wiem, ale cała wizyta to od 45 do 60 min. Godzinę przeznacza na każdą ciężarną więc jest czas na pytania itd. Zaczyna zawsze od ciśnienia i wywiadu - dolegliwości, samopoczucie, bóle i wszystko zapisuje, potem badanie palcyma - stan szyjki macicy, no i usg.
Fiolka, ja do tej pory miałam to usg przezpochwowe i już na ostatnim był mój mąż obecny, bo rzadko kiedy może ze mną iść, więc lekarz zapytał czy nie mam nic naprzeciwko i go do nas zawołał. Może powinnam się była krępować na tym samolocie, ale czy tak naprawdę jest tam coś, czego mąż nie widział :confused: A dzięki temu co zobaczył na monitorze jakoś tak bardziej do niego dotarło to, co się ze mną/nami dzieje ;) Przeżycie dla niego ogromne, więc zabieraj męża, zabieraj :tak:

Fiolka ja jak w poprzedniej ciąży A. zabrałam ze sobą to mi zrobił tylko USG ale my od razu razem weszliśmy:-) I nie badał mnie ginekologicznie. Ale to od lekarza zależy chyba :-)

Madlen super, ze nie ma przeciwcial:tak:

U mnie ginekolog tez na dwoch ekranach pracuje, wizyta trwaok 30 minut ale jeszcze mi cisnienia np nie mierzyl:confused:

1339738113035.jpg

12t1dc :-)

Gratuluje wszystkim udanych wizyt.
Ania zdjęcie super, ale muszę się przyjrzeć bo niewiele z niego rozumiem :zawstydzona/y:

Ja właśnie wróciłam z wizyty, bardzo krótkiej wizyty. Pokazałam wyniki (wszystko w normie), zapytała mnie o samopoczucie, zmierzyła ciśnienie i zważyła. Ciśnienie mam za wysokie, muszę w domu sama mierzyć czy to u niej takie czy ciągle mam wysokie. Waga mi spadła o 1,5 kg, trochę się zmartwiła, ale ja stwierdziłam że i tak mam dużo zapasu. Kazała jeść czerwone mięso, a mi jeszcze ono nie wchodzi :no:
Następna wizyta za miesiąc i znowu morfologia i mocz. Pytałam o USG to będę miała dopiero w sierpniu u genetyka lub prywatnie "z bajerami" (ten sam lekarz). Jeszcze nie wiem na co się zdecyduję :cool2:

reklama
Bajery to płytka z filmem, być może 3d, lepszy sprzęt czyli w prywatnej klinice. Zastanawialiśmy się wcześniej nad USG w tej klinice (ponad 200 zł) ale moja gin stwierdziła że to jest najlepszy genetyk i bezpłatnie zrobi najlepsze badania a te bajery to tylko dodatki, ale jest czas na zastanowienie się.

Do góry