reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Ok po usg watroba zdrowa nerki tez, I dzidzia super, nawet pokazywali nam jej wlosy;);) akurat byly postawione w gore.
Wiec teraz wyjscia nie maja musze okreslic ze to Na pewno cholestaza, bo wykluczyli wszystko inne

reklama
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt

Ja po szpitalu i wszystko jest jak najbardziej okej, mała waży 2300 ktg jak to stwierdził książkowe.

Mam tylko troszkę sie oszczędzać bo pojawiły się skurcze dochodzące do 60% ale ja ich nie czułam i gin stwierdził ze to są te przepowiadające, ale jak poczuje jakies napinanie sie brzucha albo ból jak na miesiączkę to mam patrzeć na zegarek czy są regularne, dzisiaj na ktg rano miałam co 25min ale trwały dosłownie 30sekund.

Lili, Joanna i ja skurcze mam co 15-20 minut:-( jedynie ich w nocy nie czuje:happy: chodze na wizyte co tydzien zeby sprawdzac szyjke;-) jutro znowu wizyta;-)

Trzymajmy sie jak najdluzej w dwupakach:-)

Byłam na psychologicznej kwalifikacji do cesarki i dostałam skierowanie do cesarskiego cięcia , teraz mój lekarz prowadzący ustali termin cc i już. Także na pewno to odbędzie między 17 a 21.12. :-) Mogę teraz spać spokojnie :happy:

Byłam na psychologicznej kwalifikacji do cesarki i dostałam skierowanie do cesarskiego cięcia , teraz mój lekarz prowadzący ustali termin cc i już. Także na pewno to odbędzie między 17 a 21.12. :-) Mogę teraz spać spokojnie :happy:

Liwus ja mam identyczny suwaczek jak Ty i tez cc:-), ciekawe kiedy mi wyznacza date i jaka???

dziewczyny gratuluje udanych wizt, ja mam za tydzien ale w sumie nie przywiazuje do tego wiekszej wagi, bo to tylko zwykla wizyta u poloznej, czyli obmacanie brzucha, sprawdzenie cisnienia mojego i posluchanie bicia serca dzidzia, acha i jeszcze papierek lakmusowy do moczu aby sprawdzic czy cukrzycy nie ma....
neska - ale jak to spokoj? sa efekty uboczne znieczulenia, dlatego trzeba zostac na obserwacji na 24 h (w uk), moze ci byc niedobrze, mozesz wymiotowac, mozesz miec czasowy paraliz w nodze lub okropne skurcze. Nie wiem dokladnie bo nie czytalam o tym za duzo. Kolezanka sie obczytala roznych info na necie i tak sie wystraszyla ze nie brala tego znieczulenia, meczyla sie dlugo....ale fakt jest faktem ze po wkluciu nie czujesz juz zadnego bolu i zadnych skurczy, cewnik daja bo nawet nie wiesz kiedy sikasz ;-) wk azdym razie mi nic nie bylo, znieczulenie mija chyba po ok 2godz i ja mialam dodatkowa dawke przez kroplowke, akurat jak zaczely sie skurcze to ta druga dawka przestawala dzialac ale czulam wszytsko jeszcze baaardzo delikatnie

reklama
Do góry