reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Asia wszystko będzie dobrze, prawie finiszujesz więc nie ma się czym martwić. Moja siostra również urodziła się dokładnie z końcem 36 tc, jakieś 20 lat temu, gdy medycyna była na pewno na gorszym poziomie i wszystko było i jest dobrze, więc nie musisz się martwić. Masz kompleksową opiekę i to najważniejsze, a Maluchowi też nic nie dolega :tak:

reklama
Joanna_Z kilkanaście dni temu naszej sąsiadki synowa urodziła dziecko w 6 mc i juz po kilku dniach dzieciatko wyjęte było z inkubatora i okazało się że już może samo oddychać, dzieciątko żyje ma sięb dobrze więc na pewno wszytsko będzie dobrze tym bardziej że jesteś na finiszu:-)

Kasia_s dziekuje. Ja dzis druga dawke sterydow dla dziecka przyjelam Wiec z oddychaniem nie powinno byc problemu. Ale ja licze ze Sofie tam jeszcze posiedzi. Skurcze Na razie sie uspokoily. Wiec jestem dobrej mysli:)

Gratuluje wszystkim udanych wizyt.

Joanna nie martw sie wszystko bedzie dobrze, w ciazy z pierwszym synkiem trafilam do szpitala z akcja skurczowa, skurcze udalo sie wyciszyc, maly dostal sterydy na rozwoj plucek, tez dostawalam kroplowki, zastrzyki domiesniowo, maly urodzil sie w 36t3d, caly zdrowy. Jak bylam w ciazy z drugim synkiem tez byly problemy, tez dostal sterydy, urodzil sie w 37t1d.
W tej ciazy tez juz lezalam w szpitalu, bo byla akcja skurczowa, ktora udalo sie wyciszyc, maluszek dostal sterydy, teraz jestem na lekach i mam zamiar wytrwac jak anjdluzej w dwupaku.
Zobaczysz wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki

Joanna będę pamiętać w modlitwie. Na pewno wszystko będzie dobrze, jesteś pod opieką, z płuckami nie będzie problemu, a jeszcze może się wszystko unormuje i wywołanie będzie przy donoszonej ciąży. Powodzenia

reklama
Wiolka, Mikka, Sami gratuluje:-)

Asia nie wiem jak to jest w przypadku tej cholestazy, ale tygodniowo jestes juz bardzo daleko i bezpiecznie:-) ja sie wogole dziwie, ze Ty jeszcze dostalas sterydy:eek: bo u nas od 34 tyg niczym nie hamuja porodow, dzieciatko juz dawno ma wyksztalcone plucka;-) ja dostalam sterydy w pierwszej ciazy w 28 tyg, a maly sie urodzil wlasnie w 36;-) Trzymam kciuki wszystko bedzie dobrze:-) nie zamartwiaj sie bo malutka to czuje.

Do góry