reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Gratuluje wszystkim udanych wizyt :-) i trzymam kciuki za nastepne.
My mamy w sobote 3 listopada wizyta plus usg. Mam nadzieje, ze wyniki krwi beda lepsze jak ostatnio.

reklama
Spac nie moge, zgaga mnie meczy I skurcze, w przeciagu godziny odnotowalam 7 ale to juz sie zaczelo w poniedzialek ok 15 co zglosilam wczoraj Na konsultacji.

Tak jak pisalam wczesniej wczoraj od 10.30 w szpitalu, najpierw ktg, cisnienie, I mocz, pierwsze wykazalo 3 skurcze w ciagu 15 min badania. Potem wyslano mnie Na konsultacje z 2 lekarzy. Tam Po raz kolejny zbadano brzuch I co postanowiono
1 podanie sterydow wczoraj I druga dawke dzis by pluca dziecka szybciej sie wyksztalcily
2. Usg dziecka raz w tygodniu, 2 razy ktg I badania krwi co tydzien
3. Poniewaz bilirubina jest na dobrym poziomie, law reszta jest wywalona w kosmos nie sa stanie wciagnelo okreslic jedno zacznie co sie dzieje. W piatek kolejne badanie krwi I jesli do tego czasu nie urodze ustala termin.

Wczoraj od razu zrobili mi usg Wiec nasza dziewczynka wazy 2.5 kg jest bardzo ruchliwa, co jesli mam cholestaze moze swiadczyc o tym ze dziecko jest zestresowane, uwielbia trzymac prawa reka lewej stopy I probuje traffic do buzi;) jest ulozona juz bardzo nisko glowa w dol.

Na 12.30 jade Po druga dawke sterydow, malo przyjemne bo domiesniowo.
Na razie sama nie wiem co mysle , ciesze sie ze jestem Pod opieka I tak zostanie do konca z low risk zrobili sie high risk, teraz juz nikt nie moze nawet wspomnienia bym rodzila w midwife led unit, za duze niebezpieczenstwo.

Informacji mam pelna glowe to co napisalam moze nie trzymac sie kupy.

Milego dnia wszystkim

Joanna_Z wspolczuje tych domiesniowych zastrzykow ale czego sie nie robi dla dzidzi :tak: duzo cierpliwosci zycze i oby wszystko bylo ok

widze ze pozostale dziewczyny mialy udane wizyty i tak trzymac :-)

ja tez bylam wczoraj u gina i maly wazy 2500, stopka ma 8cm, glowka na dole, twarzyczka do gory, hemoglobine mam 12,5 ciesnienie 100/50 ostatnio bylo 80/50 wiec niskie, mocz ok, ktg ok wszystko wyglada super wiec cieszy mnie to :-)

Joanna glowa do gory. Najwazniejsze ze z mala wszystko ok. Na tyk etapie ciazy juz mozesz byc spokojna. Ostatni na przychodni spptkalam dziewczyne ktora urodzila mc przed czasem - wszystko ok i z malym i z nia. Nby nicsienie dzialo - jak to oja powiedziala wody odessly i sie zaczelo.

Dziękuje i gartuluje wizyt za przyszle wizyty które będa trzymam mocno &&&&&&&&&&&&& widze ze nasze dziewczynki ważą po tyle samo 2,5 kg nie tylko dziewczynki:happy: Joanna nie denerwuj sie dzieciątko jest już duże wszystko będzie dobrze:tak: ja w czwartek 8 listopada jade na kwalifikacje więc mi powiedzą kiedy Julite wyciągamu już sie nie moge doczekać:-)

reklama
Do góry