reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Noukie a dlaczego będziesz mieć cc??

Super wieści dziewczyny że Wasze dzidzie całe i zdrowe:happy2: Niech dalej się dobrze rozwijają :happy2:

Liwus pierwsza mialam cc, maly ulozyl sie glowka do gory no i teraz juz nie chca po tym wszystkim ryzykowac naturlanym porodem, chodz wczoraj lekarz mi powiedzial, ze jakbym chciala to mozemy sprobowac naturalnie, ale ja juz nie chce;-)

reklama
Noukie- oby mój lekarz też zdecydował o kolejnym cc , tylko u Nas był zanim tętna i mały mało ruchliwy , brak postępu porodu brak skurczy i odchodzące wody z krwią :(

Mnie coś pobolewa brzuch , momentami okropnie i oczywiście w krzyżu.

Czujecie macicę jak naciskacie brzuch? Ja nie. Ogólnie ostatnio nie bolało mnie tam (w pierwszej też tak miałam zero bóli , nawet piersi- zero symptomów) a teraz wszystko odwrotnie.

Na suwaczku już 10 tydzień- ale ten czas leci :-)

ja oba porody mialam sn,jakos nie wyobrazam sobie cc..<boje sie>ale jesli wystapia komplikacje,to moze byc cc,wazne aby dziecko bylo cale i zdrowe :tak:
a wy jesli pierwsze porody mialyscie cc,to drugi nie musi byc taki sam..
mamaPatryka bylas u lekarza ? co z ta twoja bakteria ?

Noukie -mój poród był dokładnie taki sam z tym że mi jeszcze dołożyli 2 kroplówki oksy i o nic nie dało i dlatego CC i teraz sobie nie wyobrażam naturalnego od 12 do 23 nic nie ruszyło wiec nie liczę na szczęście - Dlatego też 9 idę prywatnie do lekarza który obił mi CC i będę go się trzymać

Ostatnia edycja:
Kitty u mnie podobnie było , 24 h męczarni , 2 oksy- nic to nie dało, znieczulenie do porodu sn , i orzeczenie lekarza : "możliwość zamartwicy płodu - brak postępu porodu , cesarka" . Ponadto mam macice ułożoną w tyłozgięciu to podobno nie ma znaczenia ale z jakiś przyczyn dziecko nie mogło się urodzić. Także liczę że przekonam moją lekarkę na CC :happy2:

liwus - też mam tyłozgięcie i co ciekawe postęp porodu 0 + hipotrofia bo młody się zablokował miesiąc wcześniej i nie mógł wyjść wiec też liczę na CC żeby już nie ryzykować

reklama
To co teraz powiem może sie nie wszystkim spodobać;) tylozgiecie jestprzereklamowane;) ja starałam sie o pierwsze dziecko 3 lata mieszkając jeszcze w Polsce , odwiedzilam wielu specjalistów i za każdym razem słyszałam o tym tylozgieciu i kilku innych sprawach. Dali mi szanse 20% ze znajdę kiedykolwiek w ciążę, 10% ze kiedykolwiek donosze, ale warunkim było leczenie plackiem.
wyjechalismy z kraju zaszalam w ciążę pracowałam 8 , 5 miesiąca urodziłam zdrowe dziecko, poród był długi ale sn.

Do góry