reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
goko gratulacje ;-) wydaje mi się że mój maluch jakiś taki mały jest :sorry2: ile wasze dzieciaczki miały w 32 tygodniu?
...

Fiolka
Mi trudno powiedzieć bo usg tylko kilka - przezierność w 12tyg, połówkowe w 21tyg i powtórka w pl (tak dla mnie u mojego gina) w 25tyg
Nie pamietam dokladnych wartosci - wiem tylko ze młody leciał dokładnie na 50centylu co było duzym zaskoczeniem bo córka moja do dzisiaj na 100centylu smiga i wagowo i wzrostowo..
Poza tym nie ma sie co martwic - nadgoni w ostatnich 3tyg... - norma ;-):tak:

Goko pytam o to żelazo bo wyszło nam tu, że najlepiej działa Sorbifer durules, niestety tylko na receptę i droższy niż inne, ale może dlatego, że lepiej działa? :sorry2: Choć działanie preparatu też może zależeć od organizmu, no nie wiem. A pijesz sok z buraków?

Ja dziś po wizycie. I oprócz bakterii w moczu i antybiotyku w związku z tym, to wsio ok :tak:Tzn. Piotrunio ostatnio tak buszował, że się zastanawiałam, czy czasem nie zmienił pozycji, no i zmienił na właściwe, tj. główkowe lewostronne :tak: waży 2085, wody w normie, łożysko ok i szyjka długa na kilometr, jak stwierdziła ginka :-) Nast. wizyta za 3 tyg. i wtedy pobierze wymaz na paciorkowca. Super, cieszę się bardzo :tak:
goko mnie się wyniki poprawiły po Tardyferonie, więc u ciebie tez powinno być dobrze :tak:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny gartuluje udanych wizyt i oby tak dalej:tak: Jeśli chodzi o hemoglobine to barszcz czerowny i sok z czarnej porzeczki,mi osobiście pomógl sorbifer nawet do końca opakowania nie skończylam a po aniemi śladu nie bylo i do tej pory mam spokój:-)ja jutro mam usg zobacze ile moja mala waży i co u niej slychać:happy2:

reklama
Do góry