reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Ja po wizycie.
Wkurzyłam sie troszkę w poczekalni, był tłum przede mną 3 kobiety a przyszłam 15 minut wcześniej, no ale spoko czekam cierpliwie.
2 zdążyły wejść i przyszła kolejna dziewczyna i pyta na którą my mamy, co się okazało ja na 11.45, kobieta która była w kolejce przede mną na 12.15 a ta co się pytała na 12.
No i ta co miała najdalszą godzinę mówi że przyszła wcześniej, no to ja jej na to że spoko wszyscy tak mogą robić przychodzić godzinę wcześniej i wchodzić na takiej zasadzie :/ Tamta też trochę się oburzyła bo w takim razie po co są zapisy godzinowe ... Ale już nie raz słyszałam że tak robią u tej gin.
No i tamta z dalszym terminem jak trzeba było wchodzić nic się nie ruszyła i mówi abym ja szła w takim razie, ja nie chciałam już mnie to waliło kiedy wejdę no ale weszłam....

No więc nie grozi mi cc bo mały ułożył się główką w dół ;-)
Wszystko pozamykane, pomiary prawidłowe, główka ma już 8 cm, mały waży coś ponad 1600kg. Gin pokazała mi nosek, troszkę buzi ale jest zwrócony do środka więc trochę było widać, rączkę malutką widziałam ;)
Wyniki też mam dobre, waga prawidłowa, o teraz się zorientowałam
że mi ciśnienia nie zmierzyła :sorry2:
No i chyba tyle, teraz wizyty będę mieć co 2 tygodnie.

Jestem już po wizycie :-) wszystko w jak najlepszym porządku :-) skurczy brak, rozwarcie bez zmian (sukces), szyjka skrócona do 1 cm ale podobno tak może być przy 3 dziecku... jedyne co nie tak to moje wyniki krwi... hemoglobina nadal 8 przy zwiększonej dawce żelaza... reszta też kiepsko... zmienione żelazo i zobaczymy jak to będzie....

Agatka ma 2049g :szok::szok::szok: mój kochany pulpet :-):-):-)
Przepływy tez wszystkie w normie :-):-):-)

no i teraz się trzymajcie: przez te 4 tygodnie przytyłam 6 KILO :szok::szok::szok: więc mam już 10 na plusie :baffled: ale podobno taki skok to też całkiem normalne.... podobno....

to chyba na tyle... jakby mi się coś jeszcze przypomniało to dopiszę :tak:

Fiolka super wiesci
Nie rozumiem po co przychodzic tyle czasu wczesniej skoro wizyta na konkretna godzine.
U mnie wizyty tez na konkretna godzine ale lekarz wie kto na ktora i zawsze wola po nazwisku kto nastepny ma wejsc.

goko gratulacje ;-) wydaje mi się że mój maluch jakiś taki mały jest :sorry2: ile wasze dzieciaczki miały w 32 tygodniu?

Cinamona no dla mnie to też przegięcie :/ ale co zrobić tacy są ludzie.
A potem ja się dziwie że przychodzę na czas a tu taki tłum ludzi :/

Fiolka czyli zawsze trzeba sie pytac kto na ktora godzine ma i pilnowac, a jak ktos przyszedl duzo wczesniej i sie naczeka to jego problem
Moja w 31tc wazyla 1500g wiec pewnie jakims gigantem nie bedzie, myslalam ze troche za mala jest ale lekarz powiedzial ze jej waga jest po srodku krzywej wagi wiec taki sredniaczek z niej.

goko gratuluje udanej wizyty, faktycznie ci pulpecik rosnie:-)

Fiolka goko gratki wizyty :-) Bardzo dore wiesci - przy pomiarach pamiętajcie o granicach błędu które sa niemałe. No i na to że dzieci różnia sie jednak wagą przy urodzeniu ;)
Mój Oli w 29 (wtedy byłam ostatnio) miał 1900 teraz idę dopier0 6.11 to się zobaczy ile przybrał :)

reklama
Do góry