reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Mój gin nie kazał nic wciskać, więc się umeczyłam tym strasznie:confused2:

adgama duża ta Twoja Dzidzia :)

Dziś ja wizytuję, trzymajcie kciuki prosze by z tym rozwarciem było ok i bym nie wyladowałam w szpitalu:-(

reklama
Witajcie Kobietki, po wczorajszym USG wreszcie wiem kto mieszka w moim brzuchu:) Ginka stwierdziła brak cech męskich, choć ułożenie nie pozwoliło dokładnie zobaczyć cipeczki:)
Cieszymy się z małżem ogromnie bo mamy już w domu chłopaka, więc będzie coś dla mamusi i dla tatusia!
I najważniejsze że malutka rozwija się prawidłowo, szacowana waga to już 1,5kg:)

My po wizycie, trochę się uczekałam bo był ponad pół godzinny poślizg :dry:
Moje wizyty robią się coraz bardziej nudne :-D
Więc ciśnienie jak zwykle ok 120/70, waga w porządku 7kg na+, szyjka ok, mocz się poprawił i bakterii nie ma.
Mały ułożony jak zwykle miednicowo (pęcherz nieźle skopany mam) no ale jeszcze czas na obrót, wszystko u niego w najlepszym porządku, serduszko pięknie bije, siusiak nie zniknął :-D
nóżki ma proste, wzrost około 34-35 cm waga 1020 kg :-)
Widzieliśmy buzie, obrócił się do nas przodem ;) zdjęcia mam ale z pomiarów tzn. części ciałka.
Gin. mówi że 90% pacjentek przeziębiona :/ oczywiście zaleciła domowe sposoby plus zapisała na karteczce w razie czego co mogę kupić....
Dała mi też numer telefonu do jej koleżanki innej gin. bo wyjeżdża na urlop i w razie czego żebym tam dzwoniła choć raczej nic nie powinno się dziać bo ciąża przebiega książkowo.
Pytała się o imię dla małego;-)
Mówiłam też gdzie chciałabym rodzić i opowiadała o tej klinice:tak: na przykład że znieczulenie zawsze mają przygotowane i mogę w każdej chwili sobie zażyczyć zależy jaki mój próg bólu, że też tam często wykonują cc jakbym powiedziała że już nie daje rady i chce...
Mówiła też o tym wczesnym wypuszczaniu do domu właśnie po 2 dobach ale akurat dla mnie to jest plus bo nie wyobrażam sobie siedzieć tydzień w szpitalu :/
No i chyba tyle :)

kruszonka, fiolka, gratuluję wizyt :tak:
ja chcę rodzić w szpitalu gdzie za chiny nie dostanę znieczulenia :cool2: chciałabym tensy ale mąż się burzy że jak to wezmę to mnie zostawi samą na tej porodówce :-p
co do przeziębienia to też się bałam że mnie coś złapie, bo nam się internat rozchorowywał tuż przed moim L4 :cool: ale odpukać póki co, zdrowam...

reklama
Do góry