reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tarnów

Witam,

fajnie, że znalazłam taki wątek i widzę, że chętnie doradzacie.
Jestem w 27 tc (także mała przyjdzie na świat w grudniu, phoney z tego co czytałam twój maluch też ;) )moim lekarzem jest dr Gałka macie jakieś opinie? to moja pierwsza ciąża więc raczej nie mam porównania jak na razie ok, postanowiłam rodzić sn jeśli tylko się da i mam pytanko odnośnie szkoły rodzenia, czy w nowym szpitalu do porodu rodzinnego jest obowiązkowe zaświadczenie ze szkoły rodzenia? i z kim mam rozmawiać tzn komu i ile i kiedy zapłacić za taki poród?

za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczna i pewnie spędzę z Wami te ostatnie tygodnie :)
Pozdrawiam,

reklama
witaj new mama :-)
ja na nowym nie orientuje sie jak jest ale moja kumpela rodziła tam i miała poród rodzinny i z tego co pamietam to cos mówiła ze jest osobna sala i przed porodem poki jeszcze czas to twoj partner płaci i dostaje "fartuszek" na wejście i opłata cos w granicach chyba 150zł ale to tak mi coś świta ze tak mowiła ale to wiesz nie jestem pewna
co do Gałki to u niej byłam na wizycie na którj mi potwierdziła moje dwie kreseczki z testu :-)

Hej

New mama ja chodziłam na szkołę do nowego Nie musisz mieć zaświadczenia O ile sala jest wolna to nie ma przeciwwskazań do porodu rodzinnego Płacie się przed wejściem tzn tata płaci za fartuch i buciki ale jest to koszt 50 zł (przynajmniej tak było 3 lata temu) W każdym razie jak zamierzasz chodzić na szkołę to tam wszystko powiedzą :)

Ej Baby jestem w szoku co Wy piszecie o płaceniu?? dwa razy miałam poród rodzinny ale nie płaciłam nic:/

fajnie na Wasze suwaki popatrzeć i coraz więcej nas się tu robi:)

witajcie
ja juz jestem po wszystkim. Maly sie pospieszyl i przyszedl na swiat w wtorek przez cc wazyl 2400 i miezy 50 cm. dzis wrocilismy do domu. dla rodzacych na starym nie jest zle porodowka i patologia ful wypas lozka podnoszone na pilota, sale poządne, lazienka tez. Natomiast paoloznictwo bedzie gotowe w lispoadzie jak nam mowila polozna w kazdej sali ma byc lazienka. Ja niestety lezalam na oddziale deramtologi zastepczym w sumie nie byl najgorszy, ogolnie porod nienajgorszy i opieka tez ale to zalezy od zmiany.

O Arwen ale wieści super że już po i mały jest cały i zdrowy :-)
Basia a może rodzinny w takim sensie że normalnie w dużej sali oddzielonej tylko ścianką a nie w osobnej sali byliście bo jak ja rodziłam to tak było ze jak chcieli być razem to mogli ale wiadome tylko ścianka dzieliła a nie ful wypas że osobna sala i tu na starym za to chyba nie płacili

reklama
Awen gratulacje!!!! niech Maleństwo zdrowo rośnie i pisz jak u Was

New Mama no ja w Tarnowie nie rodziłam więc nie wiem jak to tu jest

Brylant skąd, ja obydwa porody miałam na ful wypas osobnej sali, dwa porody w dwóch różnych zupełnie szpitalach, mało tego: tam porody normalne, w sensie nie rodzinne również odbywają się w pojedynczych salach! tak było i w Bochni i w Krakowie na siemiradzkiego. w Bochni przed porodem położna pokazywała mi sale do normalnych porodów, bez wanny i łazienki osobnej dla męża, tym się to tylko różniło, poza tym też super pojedynczo

Do góry