reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

Witam,

fajnie, że znalazłam taki wątek i widzę, że chętnie doradzacie.
Jestem w 27 tc (także mała przyjdzie na świat w grudniu, phoney z tego co czytałam twój maluch też ;) )moim lekarzem jest dr Gałka macie jakieś opinie? to moja pierwsza ciąża więc raczej nie mam porównania jak na razie ok, postanowiłam rodzić sn jeśli tylko się da i mam pytanko odnośnie szkoły rodzenia, czy w nowym szpitalu do porodu rodzinnego jest obowiązkowe zaświadczenie ze szkoły rodzenia? i z kim mam rozmawiać tzn komu i ile i kiedy zapłacić za taki poród?

za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczna i pewnie spędzę z Wami te ostatnie tygodnie :)
Pozdrawiam,

reklama
witaj new mama :-)
ja na nowym nie orientuje sie jak jest ale moja kumpela rodziła tam i miała poród rodzinny i z tego co pamietam to cos mówiła ze jest osobna sala i przed porodem poki jeszcze czas to twoj partner płaci i dostaje "fartuszek" na wejście i opłata cos w granicach chyba 150zł ale to tak mi coś świta ze tak mowiła ale to wiesz nie jestem pewna
co do Gałki to u niej byłam na wizycie na którj mi potwierdziła moje dwie kreseczki z testu :-)

Hej

New mama ja chodziłam na szkołę do nowego Nie musisz mieć zaświadczenia O ile sala jest wolna to nie ma przeciwwskazań do porodu rodzinnego Płacie się przed wejściem tzn tata płaci za fartuch i buciki ale jest to koszt 50 zł (przynajmniej tak było 3 lata temu) W każdym razie jak zamierzasz chodzić na szkołę to tam wszystko powiedzą :)

Ej Baby jestem w szoku co Wy piszecie o płaceniu?? dwa razy miałam poród rodzinny ale nie płaciłam nic:/

fajnie na Wasze suwaki popatrzeć i coraz więcej nas się tu robi:)

witajcie
ja juz jestem po wszystkim. Maly sie pospieszyl i przyszedl na swiat w wtorek przez cc wazyl 2400 i miezy 50 cm. dzis wrocilismy do domu. dla rodzacych na starym nie jest zle porodowka i patologia ful wypas lozka podnoszone na pilota, sale poządne, lazienka tez. Natomiast paoloznictwo bedzie gotowe w lispoadzie jak nam mowila polozna w kazdej sali ma byc lazienka. Ja niestety lezalam na oddziale deramtologi zastepczym w sumie nie byl najgorszy, ogolnie porod nienajgorszy i opieka tez ale to zalezy od zmiany.

O Arwen ale wieści super że już po i mały jest cały i zdrowy :-)
Basia a może rodzinny w takim sensie że normalnie w dużej sali oddzielonej tylko ścianką a nie w osobnej sali byliście bo jak ja rodziłam to tak było ze jak chcieli być razem to mogli ale wiadome tylko ścianka dzieliła a nie ful wypas że osobna sala i tu na starym za to chyba nie płacili

reklama
Awen gratulacje!!!! niech Maleństwo zdrowo rośnie i pisz jak u Was

New Mama no ja w Tarnowie nie rodziłam więc nie wiem jak to tu jest

Brylant skąd, ja obydwa porody miałam na ful wypas osobnej sali, dwa porody w dwóch różnych zupełnie szpitalach, mało tego: tam porody normalne, w sensie nie rodzinne również odbywają się w pojedynczych salach! tak było i w Bochni i w Krakowie na siemiradzkiego. w Bochni przed porodem położna pokazywała mi sale do normalnych porodów, bez wanny i łazienki osobnej dla męża, tym się to tylko różniło, poza tym też super pojedynczo

Do góry