reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

byłam u gin. i dla bezpieczeństwa(lepiej dmuchać na zimne) dala mi skierowanie do diabetologa, kazał wystrzegać się cukrów(ciastka cukierki, słodzenia herbaty itp) na owoce też uważać. Zobaczymy co diabetolog powie

reklama
Arwen jeżeli mnie pytasz to mdłości mi przeszły, chociaż nie mogę jeść tyle ile bym chciała :D ale to akurat dobrze A chodzę do Smidy :) muszę zacząć do niej chodzić prywatnie Martwi mnie to że ona ma strasznie dużo pacjentek :szok: żaden inny lekarz na szpitalu tylu nie ma

dokladnie ja kilka razy sie do nie probowalam dostac na nfz ale i ostatecznie udalo mi sie dopiero na 11 wrzesnia czyli mam ostatnia wizyte. do tej pory chodzilam na sowinskiego placilam 60 zl za wizyte z usg przyjmuje tam w piatki od 12-16 teoretycznie a czasem nawet i do 18. wchodzi sie raczej na godz. jeszcze podobno przyjmuje na krakowskiej ale tam nie wiem w jakich godz.

Ania Sm zlecialo az ma stresa bo juz mam date cc

witam Tarnowianki :)

moja siostra i kilkoro innych zdolnych dzieci (3 z Tarnowa) nagrali płytę z piosenkami Majki Jeżowskiej - piosenki te są wykonywane w duetach z gwiazdami :)
np. Moja siostra spiewa "na plaży" wraz z Majką:) serdecznie polecam zakup tej płyty...jutro ostatni dzien jej sprzedaży ! pozniej bedzie mozna ja wygrac jedynie w konkursie na stronie Majki Jeżowskiej..

kosztuje zaledwie 8,50 ;) nazywa się Czarodzieje Uśmiechu 3 - można ją kupić tylko i wylacznie w mc donaldzie...bo - najwazniejsza sprawa - dochod ze sprzedazy plyty bedzie przeznaczony na fundacje mc donalda ktora pomaga chorym dzieciom !

moze nie koniecznie dla posluchania i zobaczenia mojej siostry..ale dla tych dzieciakow warto kupic te plyte:) polecam, jest naprawde przyjemna ... ;)

Arwen no ja chodzę póki co na nfz co 4 tygodnie Raz byłam prywatnie na usg Zastanawiam się poważnie czy chodzić prywatnie bo przecież i tak mi to nic nie da Chociaż z drugiej strony zawsze mogę się umówić na cesarkę na dzień w którym ona ma dyżur
Strasznie ten czas leci !!! Ja też się boję cesarki a mam jeszcze trochę czasu....

mko oby to się skończyło tylko dmuchaniem na zimne :)

Witajcie mamuśki:) Od ponad roku mieszkam pod Tarnowem, teraz jestem w 27 tygodniu ciąży i chciałabym do was dołączyć:)

Mam kilka pytań odnośnie szpitali- tzn znieczuleń w nich. Z tego co was poczytałam to raczej kiepsko ze znieczuleniem zewnątrz oponowym a ja bez tego nie chcę rodzić ze względu na bóle krzyżowe jakie miałam przy 1 porodzie. Myślicie, że jak zadzwonię do szpitali i popytam to powiedzą mi jakie są szanse na otrzymanie takiego?? Druga sprawa to czy wiecie jaki jest standard w szpitalach?? Fajnie jest w Roztoce- ale to mały szpital i boję się,że jakby coś było z dzidzią nie tak to od razu pojedzie na klinikę do Krakowa;/

MKO ja mam cukrzycę ciążową- już drugi raz. Jeżdżę do diabetologa do Krakowa na klinikę. Jestem na diecie i ogólne zasady to tak jak mówił Ci lekarz- zero cukrów prostych, soków, ale z 2 strony musisz jeść 5-6 małych posiłków, jeść węglowodany złożone- ryż, kasze, makarony, pieczywo pełnoziarniste. Generalnie nie możesz być głodna. Z resztą napisz gdzie idziesz do diabetologa, albo jeśli chcesz więcej info to jest wątek Słodkie mamy, albo możesz też pisać do mnie na priv:)

witam

Jak pisałam wcześniej to kiepsko jest z tymi znieczuleniamia u nas w szpiatlu ze standardem to na nowym no nic nadzwyczjengo. Stary jest w remoncie wiec moze byc cos lepiej kilka postow wcześniej wkleiłam zdjecia jak odremontowali ginekologie i plany jak ma teraz wgladac położnictwo, masz jeszcze trochu czasu wiec bedzie juz po remoncie, wiec moze bedzie cos lepiej.
A jaki lekarz prowadzi Ci ciąze, moze on Ci cos doradzi. mozesz sprobowac zadzwonim ale nie wiem czy Ci udziela takiej informacji.
A co do roztoki to szpital wyglada super, ale kiedys jak byla u lekarza na wizycie slyszalam jak dwie pacjentki rozmawialy na temat tego szpitala, ze lekarzy tam brakuje i ze podobno od dziecie neatolog jest tylko w szpitalu kilka godzin i tyle. wiec nie wiem jak to jest. a nie patrzylas gdzies na necie jakie maja opinie o tym szpitalu. Jak dla mnie to w sumie on jest dos daleko nie wiem balabym sie ze nie zdaze.

do diabetologa na szczęście idę już jutro ale jestem zapisana jako 30 osoba wiec tłumy będą niestety. a do pani dr Halina Sołkiewicz-Hammer na ul.Długa18 w Tarnowie.

Hej, ale sie nam wątek rozruszał, Mko na pewno będzie wszystko dobrze i raczej u Ciębie to nie cukrzyca ciążowa. Ja polecam stronę słodkie mamy tzn Słodkie Mamy: Wszystko o cukrzycy w ciąży. Vademecum dla Kobiet z cukrzycą w ciąży macie tam kalkulator posiłków i ogólne info na temat cukrzycy ciazowej.Mko przygotuj sie na kolejki u dr solkiewicz i przyjdz raczej pod końiec przyjmowania, bo inaczej czeka cię długie siedzenie.

Mysle, ze na znieczulenie jest szansa więc spokojnie, tylko musicie raczej wcześniej powiedzieć to lekarzowi i ewentualńie porozmawiać z jakimś anestezjologiem.

reklama
zlotko witaj , a ciąże prowadzisz u lekarza z Tarnowa czy też do Krakowa jeździsz??
momo niezła reklama :-D:-D:-D , no ale fajnie że takie miejsca powstają ,żeby tylko ludzi stać było i mogli korzystać to byłoby super :tak:
anrysa skarbnico wiedzy cukrzycowej ;-)
kurcze ale mnie jakieś cholerstwo dopadło i już drugi tydzień trzyma :baffled: , dobrze że chociaż dzieciaki udało mi się wykurować chociaż Kuba jeszcze ma lekki katar

Do góry