reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tarnów

AniaSmdzięki za podpowiedź mam nadzieje , że wreszcie mi sie uda :)
tonka: odwazna jestes z tymi dlugimi spacerami , ja sie boje wogole gdziekolwiek wyjsc z moim Nikusiem bo zawsze płacze i ludzie gapią sie na mnie jak bym conajmniej go biła albo glodzila a on poprostu jest taki płaczek ... wiec nie spacerujemy chyba , że idzie z nami tatus to w tedy w razie płaczu on pcha wozek a ja syna na rece i biegiem do domu :(((

a my dzis jak zwykle wstalismy o 5 nawet troszke wczesniej , nakarmilismy sie , zrobilismy sniadanie tatusiowi i pomału wybieramy sie na poczte wysłać zdjęcia ciotkom które nie potrafia obslugiwac komputera :p hehe no takie jeszcze są :) chociaz ta pogoda u nas w tarnowie taka nie zabardzo , chyba moj ząbkujacy synek zostanie z babcia heh mam nadzieje , że babcia nie da mu polizac czekolady :) zawsze jak odbieram syna od babci to ma ciuszki ubrudzone czekolada , babcia twierdzi , że jak mi sie nic nie dzialo po oblizaniu czekolady to jemu tez nic nie bedzie .... i tłumacz takiej ze dziecko 3 miesieczne moze tylko mleko ....
violaz: ja synka urodziłam długo po terminie . termin mielismy na 6 a urodził sie 26 ...

reklama
ania21 ludźmi się nie przejmuj Wszystkim się wydaje że dzieci nie powinny płakać A ciekawe czy ich dzieci nie płakały jak były małe Mój na szczęście dużo nie płacze :) Też go zamierzam podrzucić babci bo muszę iść do stomatologa Ciąża zrobiła swoje i trzeba łatać dziury...

Witajcie dziewczyny ja dzis z malym u lekarza bylam. jestem straszna panikara maly rono mial stan podgoraczkowa a ja juz do lekarza bo myslalam ze o cos powazniejszego ale na szczscie okazalo sie ze wszystko ok i to zabki sie pchajadwa na raz.
Aniam a jak tam twoj maly zdrow juz? powiedz mi jak twoj maly reaguje na ta masc na zabki daje to co czy dalej taki marudny

Ania21 ja tez jak maly zacznie plakac i jak nie moge go uspokoic to jade do domu bo mi tez glupio ze sie tak gapia. Ale naszescie nie zdaza sie to czesto i przewaznie da sie go uspokoic, na polku strasznie dobrze sie czuje.

AniaSm mam juz taka chuste , mały jest w niej spokojny 5 minut a później złosci sie i chce zeby go zabrac z tej chusty ... wiec juz nie wiem jak mu dogodzić ..
Moj maly tez zabkuje , wychodzi mu na raz cała armia ząbków ida mu chyba wszystkie oprócz górnych jedynek . Widać po nim ,że cierpi i trwa to juz ponad miesiąc . Jak bylismy u lekaza w poniedzialek na szczepieniu to mówie ze maly chyba zabkuje a ona ze nie mozliwe . Za chwile zobaczyła mu do buzi i mowi ze " a jednak , do miesiąca bedzie kilka zabków " .Najpierw smarowałam mu dziasła bobodentem ale chyba za bardzo nie pomagał i dwa razy dalam mu czopek z paracetamolem na noc bo strasznie płakał , wczoraj kupiłam maść DENTINOX - Gel N 10g i zobaczymy jak bedzie po niej .Kupiłam jeszcze czopki Viburcol N i podałam dziś na noc i było gorzej niż zawsze maly sie budził co zazwyczaj nie ma miejsca ..... Acha mam takie pytanie . Nikus idzie spać zazwyczaj ok 19 i zawsze wytrzymywał bez jedzenia do 2-5 a teraz budzi mi sie na jedzenie juz o 23 puzniej jeszcze raz nad ranem i nie wiem czemu ?? poradzcie cos ?? :-)

Ania21 jak ja bym chciała żeby mój tak długo spał... I tu pytanie Dziewczyny kiedy wasze maleństwa zaqczeły spać dłużej niż 3 godziny Bo mój to się budzi na jedzenie
Muszę sobie sprawić taką chuste bo moje maleństwo jest coraz większe i domaga się noszenia a mi rączki wysiadają

tonka może napisz do tej laski żeby wystawiła jak ma te chusty , one są spoko bo nie trzeba wiązać :tak: , może Kamilek się nie najada?? spróbuj odrobinkę kleiku do mleka i zobaczysz, mój brat miał 6 tyg jak mu mama już mleko zagęszczała ;-)
anna21 powiem ci szczerze że myślę że trochę przesadzasz z tymi czopkami , może twojemu maluszkowi potrzeba więcej bliskości a nie czopka ,albo po prostu jest głodny , dziecko rośnie najwięcej w nocy i potrzebuje coraz więcej pokarmu ,
mój Kuba też chodzi spać ok 19-19 30 i niezależnie od tego czy śpi czy nie ok 23 dostaje kaszkę na noc żeby miał pełny brzuszek , nawet jeśli się obudzi w nocy to nie na jedzenie tylko z nadmiaru wrażeń w ciągu dnia
jeśli chodzi o chustę to też musi się do niej przyzwyczaić i do spacerów też , Kuba odkąd skończył 2 tygodnie to chodzimy na spacery codziennie , niezależnie od pogody :tak: chociaż do sklepu ale idziemy zawsze razem ,
przepraszam jeśli cię obraziłam lub uraziłam moją wypowiedzią
Igorek Arwen co tam u was??
ciekawe jak Violka, no i Marzena tu kiedyś pisała ciekawe co u niej??
miłego dnia

reklama
tonka moj tak po miesiącu juz lepiej spał ale czy to było wiecej niz 3 godziny ... raczej nie ;)
AniaSm widocznie jestem zła matką , że tak zrobiłam ..........

Do góry