reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

Hej dziewczyny , dzięki za przyjęcie :-D
Dużo chyba nas tu jest ? czy mnie się tylko tak zdaję ????

Jestem sobie z Tarnowa , niegdyś mieszkałam na do prochowni , teraz okupuje kolonie kolejową .
Mam jak widać w suwaczku rocznego synka i w tym momencie jestem na wychowawczym .
Czy mogły byście też w skrócie się przedstawić bo nie dam chyba rady przeczytać całego forum :zawstydzona/y:

Duuuuuużo zdrówka dla dzieciaczków
hej Mini
Rzeczywiscie trochę nas tu jest. Myślę że już blisko 30. Mnie na forum wciagnęła Agataxk, z którą pracuje w jednej firmie. Mój Antoś ma prawie rok, co widać na suwaczku, a do pracy wróciłam po macierzyńskim. A na imię mam Asia.

reklama
mam na imię Agnieszka

Kasiu to duża już Twoja córa , chodzi do przedszkola czy masz "babcie" do opieki ??

llaria jak sobie poradziłaś z powrotem do pracy ? Ja wracam we wrześniu ale jak sobie pomyśle to ciężko mi się na sercu robi:-( choć sam powrót do pracy mnie cieszy .
Chyba jestem zaborcza mamuśka :-D:-D:-D

Mini ja mam na imie Magda mam dwójek brzdaców Amelka 4 lata i Kondzik roczek narazie siedze w domu moze od wrzesnia do pracy ale narazie cicho sza;-)
mieszkam an Woli Rzędzińskiej.

Witam
Mini witaj wśród nas.Jestem Dana i mam 2 córcie.Mieszkam na blisko Do Prochowni.Na razie jestem na macieżyńskim i dobrze mi tak ;) ;-)

Madzia mi się rozchorowała.Bidusia ma ogromny katarek i zaczęło jej z tego ropieć lewe oczko.Mam nadzieję,że na katarku się skończy.Jak na razie nie ma temp.

mam na imię Agnieszka

Kasiu to duża już Twoja córa , chodzi do przedszkola czy masz "babcie" do opieki ??

llaria jak sobie poradziłaś z powrotem do pracy ? Ja wracam we wrześniu ale jak sobie pomyśle to ciężko mi się na sercu robi:-( choć sam powrót do pracy mnie cieszy .
Chyba jestem zaborcza mamuśka :-D:-D:-D
Całkiem dobrze sobie poradziłam. Malucha zostawiłam z mamą- miał 5,5 miesiąca. Przez kilka tygodni odciagałam pokarm w pracy. Poza tym ok. Rano mąż wychdozi trochę później - czyli około 8.30. Ja wracam na 15 więc nie jest z babcią długo. W tym czasie 2 godziny śpi. Na razie pracuję 7 godzin z racji przerw na karmienie - mam zaświadczenie od lekarza do sierpnia to korzystam.

Mini nie chodziłaś czasem do szkoły rodzenia do nowego szpitala? tak tylko pytam, bo nasze dzieci są w podobnym wieku i mogłyśmy się tam widzieć:-)​

Hej dziewczyny , też jestem z Tarnowa .
Mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko ze będę tu zaglądać
pozdrawiam
WItaj Agnieszka. Ja mam na imię Karolina i mam dwóch synów: Mateusz 2l 3,5m Dominik 3,5m. Pochodzę z Przemyśla ale teraz mieszkam z mężem i teściami w Bobrownikach Wielkich.

hej :-)
Karola tez bym się wystraszyła taką gorączką z wysypką :szok: Super, że się wyjaśniło :tak: I tez współczuję Twojej koleżance :-(
Chyba nie do końca się wyjaśniło bo wczoraj dałam mu syrop o 18. to o 20. miał taki przypływ energii ze myślałam iż zaraz dom rozniesie. Biegał krzyczał skakał cieszyl się i wszystko latało razem z nim. Poszedł spać po 21. a po północy temperatura znowu skoczyła mu do 40 st. Dałam mu syrop i przeszło. Po 8. dopiero coś zaczęło mu się dziać ale syrop przeciwgorączkowy pomógł. Teraz z nowu leży i bajkę ogląda i zachowuje się tak jakby chciał usnąć a nie mógl. Co się uspokoi to za chwilę znowu zaczyna skakać :baffled: Dziwne to trochę.

Miniu z kolei zagiął nas wczoraj bo wypił 160 ml mleka z Nutritonem (od kiedy go wprowadziliśmy ograniczał się do ok 40 ml) a potem jeszcze musiałam go dokarmić :szok: Przespał w sumie noc i dopiero o 5. jadł.

Z tą gorączką to ma podobnie jak mój przy 3-dniówce. Po syropie mu spadało i też się normalnie zachowywał i bawił, a jak tylko syrop po jakimś czasie przestawał działać to znowu miał 39,5". Poza tym nie miał zupełnie żadnych obajwów.

mam na imię Agnieszka
Chodzi do przedszkola wcześniej żłobek bo babcie mało dyspozycyjne niestety :tak:

Karola, Dana zdrówka dla pociech :-)

Dziewczyny znacie jakąś hurtownie mebli biurowych? Chodzi mi głównie o regały? A necie straszne ceny :no:

reklama
Z tą gorączką to ma podobnie jak mój przy 3-dniówce. Po syropie mu spadało i też się normalnie zachowywał i bawił, a jak tylko syrop po jakimś czasie przestawał działać to znowu miał 39,5". Poza tym nie miał zupełnie żadnych obajwów.
Mieliśmy dzisiaj cyrk z zasypianiem :-( skończyło się na tym że wsadziłam Matusia do samochodu i pojechałam się przejechać. Po 2 minutach już padł. Nie mam pojęcia co mu przeszkadzało. Niestety pospał godzinkę i się obudził marudny. WYgląda jednak na to że gorączka minęła.
Mam nadzieję że to tylko 3-dniówka.

Do góry