reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

ja jak rodzilam to bylam nacinana i pytalam o znieczulenie al epodobno bylo zapozno.

Kumpela teraz rodziala na nowym to mowila ze lekarka poweidziala jej ze musza ja naciac bo maly sie zaklinowal barkami, a z jednej strony jak pekniesie podczas porodu to mozna az do kiszki stolcowej i pozniej miec problem z wyproznianiem.
A co do z nieczulenia na nowym to mowila mi ze miala bole krzyzowe i dostala jakis oklad na to, jest podobno gaz rozweselający ale nie maja ustnikow. Natomiast dziewczyn aktora byla z nia na sali to poprosila o znieczulenie ale 10 razy jej igle wbijać ale nie dało rady bo bo ona szczupła była i nie mogł jej wbić. wiec chyba nic z tego nie było.

reklama
mam pytanie czy któraś z was miała cukrzyce ciążową? A może którejś się zdarzyło że wynik pierwszej krzywej cukrowej był błędny? Co w tedy jadłyście jak wygląda leczenie ?

mko moja kuzynka miała cukrzyce to bardzo musiała uważać co jadła tzn lekarz powinien ci jadłospis dać tak mi sie wydaje w zależności jak zaawansowana cukrzyca, kuzynka insulinę brała bo miała strasznie duży cukier

mam pytanie czy któraś z was miała cukrzyce ciążową? A może którejś się zdarzyło że wynik pierwszej krzywej cukrowej był błędny? Co w tedy jadłyście jak wygląda leczenie ?
jesli masz nie wielki poziom cukru wystarczy dieta jaka przepisze ci lekarz, i pewenie bedziesz musiala sie zaoptrzyc w glukometr bo trzeba mierzyc poziom cukru po posiłku.
Dużo Ci wyszło, może trzeba powtorzyć badanie, byłas juz u lekarza?

ja mialam w piatek wizyte i juz wstepnie wiem ze 27 wrzesnia mam sie zglosic do szpitala a na drugi dzien cc. Troche mam stresa. ale przynajmnie wiem na czym stoje

no 1 wynik miałam ponad normę ale dziś robiłam jeszcze raz krzywa i wyszła w normie, sama nie wiem co o tym sądzić, jutro mam wizytę u lekarza ciekawa jestem co mi powie na taka sytuacje.

Arwen jeżeli mnie pytasz to mdłości mi przeszły, chociaż nie mogę jeść tyle ile bym chciała :D ale to akurat dobrze A chodzę do Smidy :) muszę zacząć do niej chodzić prywatnie Martwi mnie to że ona ma strasznie dużo pacjentek :szok: żaden inny lekarz na szpitalu tylu nie ma

reklama
Do góry