reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

reklama
Ja rodziłam na nowym nic nie zostawiałam uważam że szpital powinien sam zabezpieczać oddział w takie rzeczy !!

ja pierwszego synka rodzilam na nowym szpitalu i zostawiałam 3 szt pieluszek, nawet przy wypisie połozna sie pytała czy cos zostawiam. A poza tym tam na drzwaich gdzie dzieci sie przebiera pisalo.

Na Nowym pisałao przynajmniej 9 lat temu na drzwiach, żeby zostawić 2 pieluszki i zostawiłam a na starym nic nie zostawiałam, pytałam się pań od maluszków ale nic nie chciały. Jedyne co to A przynióśł z domu takiego malutkiego misia chłopczykowi.

a na starym szpitalu to dziecko cały czas jest przy mamie i mama się opiekuje dzieckiem (myje, przebiera, karmi) czy dzieci są dowożone w razie potrzeb dziecka i mamy? czy pokazują jak się myje dziecko, poprawnie zmienia pieluszke ?

Mko dziecko moze być z mama cały czas, myją panie od noworodków dziecko, ale jak chcesz i o to poprosisz to mozesz być przy myciu i pokażą Ci jak przebierać, przebierasz Ty jak już masz siły a na początku one, w miarę potrzeb. Ja nie prosiłam teraz o pokazanie przebierania i mycia no bo nie musiałam ale obok mnie dziewczyny jak prosiły to szły z paniami na mycie.

a ja jeszcze jedno pytanko mam jak to jest z tymi podkładkami poporodowymi a konkretnie jakie kupić jakiej firmy są najlepsze i ile tego do szpitala wziąć ze sobą?

ja miałam takie Matopat Podkłady Poporodowe Absorgyn 10Szt. opinie użytkowników - Cokupic.pl a potem bella - te pierwsze super a bella później również spełniły swoje zadanie ( może jak dla mnie to mniej "przewiewne" )

co do szpitala to bardzo polecają ostatnio ten w roztoce moze faktycznie warto bo warunki bez porównania np z nowym szpitalem na starym nie byłam to sie nie wypowiem ..

podobno w roztoce nie jest tak rewelacyjnie, dzis jak bylam w przychodni to Panie ciężarne o nim opowiadaly, nazekaly ze nie ma odpowiedniej liczby lekarzy i anestezjologa.

Nowy szpital troche lepiej wyglada, maja nowe łóżka, duzo lepsze i nie zgrzypionce. i ogolnie troche przyjemniej. A stary jest w remoncie mam nadzieje ze zdążą, ginekologia juz wyremontowana teraz oddział nowoodkowy i położniczy.
zd_ginpol_6l.jpgzd_ginpol_1l.jpgzd_ginpol_3l.jpgzd_nowo_7l.jpg stary szpital oddzial ginekologiczny po remoncie
Mko j
a uzywałam bella podklady ale teraz koleżanka mowila ze kupil sobie podpaski always mega duze i jej wystarczyly wiec ja tez sprobuje.

Ostatnia edycja:
reklama
podkłady miałam te same co Momo, rewelacja, tylko ja nie kupowałam, bo w bochni po prostu dawali pacjentkom całe paczki, nawet nie wiedziałam, że można je kupić w aptece

a Dziewczyny jak myślicie o czymś poza Tarnowem to ja szczerze polecam oczywiście bochnie:) bo warunki są bardzo dobre, znieczulenie bezpłatnie, ja byłam mega zadowolona, no i świetni noenatolodzy w razie czego

Do góry