reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

momo- pytałam sie p. Romany o przychodnię w szpitalu, ale ona stwierdziła, że nie jest jak w grafiku, bo może jej wypaść operacja i już nie schodzi. Napisałam to zrozumiale? A może chciała mnie zbyć- chociaż nie podejrzewam...

to nie wiem monia czy zbyć .. to taki wybieg bo czemu masz przychodzic na nfz jak mozesz w gabiecie 100 zeta zostawić?? nie zastanowiłas sie nigdy nad tym ... trzeba sie zarejestrowac odpowiednio wczesniej i isc do poradni przy szpitalu ..

rojku pociesze cie ze ja na taka pogode to tez wymiękam ;/

reklama
Tak na przyszłość Was spytam dziewczynki o szczepienia właśnie. Szczepicie na obowiązkowe i zalecane, czy może te zalecane odpuszczacie? Bo coś ostatnio widzę, że jakaś dyskusja w mediach na ten temat, że szczepienia w takiej ilości, to raczej nie zalecane. Mieszają nam w głowach i sam człowiek potem nie wie co myśleć.

rojku ja tez nie wiedzialam czy szczepic czy nie ale jednak wiekszosc osob co gadalam to mowili zeby szczepic wiec ja szczepilam na pneumo i rota bo pozniej to juz sa dopiero od 9 msc o ile dobrze pamietam bo moj ma dopiero 6msc no i jeszcze meningokoki nam zostaly na razie ale to chyba zaszczepie wlasnie po roku bo wtedy bedzie jedna dawka a nie dwie

a ja nie szczepię teraz - idę normalnym refundowanym trybem szczepień a dodatkowe wezmę dopiero w najpóźniejszym momencie o ile wogóle bo moja mała nie bedzie chodzić do żłobka wiec i ryzyko zapadalnosci na choroby mniejsze, starszej nie szczpiłam niczym dodatkowym poza HIB który teraz jest właczony do normalnych szczepionek .. znam powikłania ostre przypadki powikłan po szczepieniach dlatego tak zdecydowałam ..

Moniaaga tak pracuję od 3 tyg w sumie Maciuś miał 7 miesięcy skończone jak wróciłam do pracy, jest na razie z moją mamą i na zmianę z meżem, czasami z teściową, no ale niestety od września zapisałam go do złobka. Boję się tego jak diabli, choć wszyscy pocieszają, że będzie dobrze. Na nianię mnie nie stać. Teściowa znalazła pracę więc nie będzie mogla, mama idzie na operację serca więc też i nie mam wyboru. Stwierdziliśmy z mężem, że zobaczymy czy się przyjmie, jak nie to niestety chyba normalnie się zapożyczymy i nianię weźniemy. No ale ogolnie ciężko. Choć powiem Ci szczerze, że chyba ja gorzej znoszę nasze rozłąki niż Maciuś. Myślę, że gorzej by było gybym go zostawiła w wieku np 2 lat bo teraz jest jeszcze na tyle mały, że nie rozumie tego aż tak bardzo. A pracować muszę niestety nie stać mnie na komfort pozostania w domu, a z drugiej strony też raczej nie należę do domatorów. Najchętniej to bym brala dziecko do pracy:)

Ja szczepiłam Pentaximum i teraz dodatkowo na Pneumo ze względu na żlobek, powiklań rzadnych nie było, no ale bardzo uważalam, żeby Maciuś rzeczywiście był szczepiony zdrowy.

Dodałam nowy suwaczek, ehh pewnie za niedługo skończy się moje karmienie więc żeby jeszcze się trochę tym pocieszyć dodałam:)

A Wiki ma w tym roku komunię, aż się boję:)

Witam UPALNIE

I kolejny dzień w domku. Chociaż może po 16tej wyskoczymy na basen- bo taniej no i mój m wstanie po nocce.

Asia była szczepiona właśnie na pneumo we wtorek. Tylko,że my jesteśmy objęci programem bezpłatnym ( córcia sie urodziła w 36 tc).

Na rota nie szczepiłam. Co się będziemy czarować- KASA. Miłosz ,tak jak Wiktor, dodatkowo HIB.

anrysa-a jak długo jeszcze chcesz karmić? Ale synuś to pewnie już wszystko je.Myśmy zaczęły jeść mięsko. Acha- suwcio super.
Żłobek nie taki zły! Gdybym musiała dać Asie pod inną opiekę niż ja to bym na pewno wybrała żłobek. Wiadomo -początki będą b.trudne ( choroby itp.), ale dasz rade! Pociesz się, że wszystkie mamy bardziej przeżywają rozstania z dziećmi niż one same. Ja też bardziej niż młody przeżyłam rozstanie z cycusiem,czy spanie u babci. Ale teraz z perspektywy czasu widzę same plusy takiego postępowania.
Mam osobiste pytanie- jak nie chcesz odp to nie pisz, ale czy Wiktor Ci lunatykuje? Bo Miłosz okropnie. Tak gdzieś od 2 lat

Pa

reklama
Hej Laski
Witam nowe koleżanki
Wiedziałam że jak mnie nie będzie chwile to tyyyle napiszecie
Zaintrygowałyście mnie tym szpitalem w roztoce
A co do szczepień to ja szczepiłam te obowiązkowe
Więcej nie pamiętam co miałąm napisać... :p

Do góry