reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

Wy tu o diecie a ja od porodu szerokim łukiem wagi omijam :D Liczę, że jak będę rozsądna i dalej pokarmię piersią to samo spadnie :p

A u nas przejścia - trzydniówka z biegunką za nami, teraz została tylko klasyczna wysypka. Nie marudził specjalnie, ale ta wysoka gorączka to mi spędzała sen z powiek (młody spał w nocy nadzwyczaj dobrze). Teraz przyjechała moja mama i nam trochę pomoże, czas na chwilę oddechu.
Piękna pogoda dziś się szykuje :)
węgielek, nasz na elastyka już powoli za ciężki się robi (słodkie 8 kilo żywej wagi :p ). Dał się zamotać spokojnie, podobało mu się, bo generalnie lubi chodzić z nami i się rozglądać dookoła. Tylko my jeszcze musimy dociąganie poćwiczyć :p
Zresztą -
_IGP3448.jpg

Dziewczyny, mam prośbę - pomóżcie nam wygrać :p Tylko jedno kliknięcie dziennie (wejście na stronę + klik "Zagłosuj na to zdjęcie"), może macie znajomych, co też by kliknęli i posłali linka dalej? Chcielibyśmy z okazji pół roczku maluszka sprawić mu niespodziankę :p
Chusty do noszenia dzieci i nosidełka - LennyLamb.com

reklama
Ammy sami się tak zamotaliście? Kurde to ja tempak jestm sama nie potrafię. Zdjęcie super. Zaraz agłosuję, żeby się Jerzyk twój cieszył z niespodzianki:) Co do wagi, moja spada po malutku.
Brylancik ty szczęściaro. No ale ja pamiętam, że po pierwszym też szybko spadłam. Ponoć po każdej kolejnej ciąży coraz trudniej, no ale są wyjątki:)
A mój mnie męczy o dziewczynkę. Oj teraz to na pewno nie:)

anrysa, tak, ale pierwszy raz to normalnie się bałam strasznie żeby krzywdy kruszynie nie zrobić. Ale że wcześniej chwilkę nosiliśmy w chuście-kieszonce (pouch), to trochę wiedziałam czym to pachnie i jak tylko chusta przyszła to na kompie odpaliłam instrukcję i do dzieła. Idealne to nie było, ale im więcej razy próbujesz tym lepiej wychodzi. Na początek 2X i kieszonka, choć właściwie teraz to właśnie kieszonka (wiązanie tkanej) jest hitem. Owszem, nieprofesjonalna, niepodociągana, ale nóżki prawidłowo ułożone i plecki podtrzymane, a to się liczy.
Dziękujemy za głosy, postaram się przypominać choć trochę mi głupio czasem tak ciągle o tym samym :/ Ale czego się nie robi dla skarba.

Ech, jestem wyprowadzona z równowagi. Jest szansa, że przez swoją głupotę zawalę studia. Brrrry :(
Miłego wieczorku!

E tam Ammy na pewno nie zawalisz. To ja walnęłam głupotę bo kupiłam lnianą chustę, w każdym razie nie elastyczną i cholera już po wczorajszym dniu widzę, że dociągnąć jej sama nie będę potrafiła.

anrysa, myślę, że to kwestia praktyki, naprawdę :) A w razie czego zawsze możesz spróbować się wymienić np. na forum chusty.info :p Jeśli chcesz, mogę Ci pożyczyć poucha - u nas leży w szufladzie i się kurzy (bo wyrosłam z niego :p), a może Tobie się przyda. Kangoogoo, taki brązowo-turkusowy, zdjęcia nie mogę za cholerę znaleźć :)
A najlepiej nosi się w nim malca w pozycji kołyski. Nie pamiętam jaki to rozmiar, można jednak chyba go regulować :)

Dzień dobry i miłego dnia życzę!

Łohoho ale pusto....
Ammy dzięki ale boje się nosić w tej chuście na leżąco. Jakoś tak nie ufam temu. Może w końcu nauczę się dobrze motać:)

reklama
Do góry